Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan

Met hulp van inwoners, scholieren en plaatselijk belangen heeft de gemeente Hardenberg het nieuwe Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan (GVVP) opgesteld. In het GVVP staat wat de gemeente de komende jaren wil met het verkeer en met de inrichting van de wegen en straten. 

Lees meer over het GVVP

Hoe leest u het?

Als u in de inhoudsopgave van het GVVP klikt op uw eigen dorp of stad, dan gaat u meteen naar de tekst daarover. Zo kunt u lezen wat de ideeën of plannen zijn voor uw buurt. In het Uitvoeringsprogramma 2022-2023 leest u wat we dan gaan aanpakken.

Waarmee gaan we aan de slag in 2022?

Eerst stelt de gemeenteraad het plan vast. Dan beginnen we in 2022 met de 1e aanpassingen. We hebben nog niet besloten met welke projecten we beginnen. Dat doen we pas nadat de gemeenteraad heeft besloten hoeveel geld we krijgen voor de uitvoering van het GVVP. Dit gebeurt voor 2022 bij de vaststelling van de begroting en voor de daaropvolgende jaren  bij de definitieve vaststelling van het GVVP.

2000 ingevulde enquêtes

Begin dit jaar riep de gemeente inwoners en gebruikers op om mee te denken met de verkeersituatie in de gemeente en in de eigen buurt. Inwoners konden daarvoor een online enquête invullen.

Er werden in totaal 2.000 enquêtes ingevuld. Daarnaast zijn er gesprekken gevoerd met plaatselijk belangen over de situaties in de dorpen en wijken en de visie op verkeer en vervoer. Samen met de uitkomst van de enquêtes, de gesprekken met de plaatselijk belangen  en de  verkeerskundigen is het GVVP opgesteld.

Bekijk hier de video over het fietsplan

Het GVVP is een uitwerking van het programma mobiliteit en de omgevingsvisie Landstad Hardenberg.

Documenten

Titel Type Grootte Download
Visie PDF 6 MB Download (Visie)
Uitvoeringsprogramma PDF 5 MB Download (Uitvoeringsprogramma)

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.