Parkeren bezoekers en mantelzorgers

Parkeren voor bezoekers zones B tot en met E

Bent u bewoner van een van de zones B tot en met E dan kunt u uw bezoek dichtbij laten parkeren. Hiervoor vraagt u eenmalig een gratis online ‘bezoekersvergunning’ via het gemeenteportaal.

Daarna krijgt u instructies hoe u de parkeerapp 2Park op uw telefoon zet. Daarmee kunt u kentekens aan- en afmelden. Hiervoor zet u een parkeertegoed op uw parkeerapp.

  • U betaalt € 0,40 per uur, dit wordt afgerekend in minuten.
  • U kunt tegelijkertijd meerdere mensen aanmelden via deze app.
  • U kunt uw parkeertegoed tot maximaal 60 uur per maand opwaarderen.

U kunt uw bezoek ook met een kraskaart laten parkeren. Deze kraskaart vraagt u aan bij de Publieksdienst. Bel met 14 0523 of maak online een afspraak.

U betaalt € 0,50 per 1 uur of € 1,50 per 4 uur.

Bent u bewoner van zone A, dan betaalt uw bezoek het normale parkeertarief. Hiervoor is geen speciale bezoekersvergunning.

Komt u er niet uit, bel dan met de Publieksdienst via 14 0523.

Parkeren voor mantelzorgers zones A tot en met E

Heeft u als bewoner van het centrum of omliggende zones mantelzorg? Dan kunt u een mantelzorgvergunning aanvragen via het gemeenteportaal. U toont aan dat u mantelzorg ontvangt door een verklaring te uploaden of online in te vullen.

Tijdens het online aanvragen krijgt u instructies hoe u de app 2Park op uw telefoon zet. Met deze app kunt u kentekens aanmelden en afmelden.

  • U kunt maximaal 1 mantelzorger tegelijkertijd aanmelden op kenteken.
  • U betaalt voor de mantelzorgvergunning € 50 per jaar.
  • Uw mantelzorger hoeft niets te betalen.

Woont u in het centrum of omliggende zones, en gebruikt u een ander briefadres? Dan kunt u een mantelzorgvergunning aanvragen via de Publieksdienst. Maak online een afspraak of bel met 14 0523.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.