Parkeren voor bewoners in de vergunningenzone rond het centrum

Bewonersparkeervergunning
Als u geen parkeerplaats op eigen terrein heeft en/of meer dan één auto heeft, kunt u een vergunning kopen om uw auto op straat te parkeren in de omgeving van uw woning. De vergunning wordt verstrekt op kenteken en geldt alleen in de zone die op de vergunning staat vermeld. U kunt meerdere vergunningen per huishouden aanschaffen, maar er worden niet meer vergunningen uitgegeven dan er plaatsen zijn. Een parkeervergunning kost € 50 per jaar. 

Bewonersparkeerabonnement
Als u in de vergunningenzone woont, kunt u een abonnement aanschaffen voor een plek in een parkeergarage/-voorziening achter de slagboom (Centrum/Theater, Centrum/Gemeentehuis, Centrum/LOC). Een parkeerabonnement biedt uitkomst als u bijvoorbeeld meer dan één auto heeft. Een parkeerabonnement kost € 31 per maand (€ 372 per jaar).

Kraskaarten voor uw bezoekers
Als u bezoekers krijgt die de auto op straat in de vergunningenzone willen parkeren, kunt u voor hen een kraskaart aanschaffen. Er zijn twee soorten kraskaarten verkrijgbaar, namelijk voor 1 uur parkeren in de vergunningenzone (€ 0,50 per stuk) en voor 4 uur parkeren in de vergunningenzone (€ 1,50 per stuk).

De kraskaarten zijn te koop in boekjes van vijftien kraskaarten bij de Publieksdienst in het gemeentehuis van Hardenberg.

Tijdelijke parkeervergunning
Particulieren die tijdelijk in het centrumgebied moeten zijn, kunnen een tijdelijke parkeervergunning aanvragen. Een tijdelijke vergunning geldt per week en wordt voor maximaal drie maanden verstrekt. De tijdelijke parkeervergunning kost € 5 per dag.

Aanvragen

U kunt uw aanvraag indienen door middel van onderstaand formulier. U kunt dit formulier digitaal opsturen door middel van het online contactformulier, of per post naar:

Gemeente Hardenberg
t.a.v. Publieksdienst
Postbus 500
7770 BA Hardenberg

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.