Parkeren voor bewoners in de betaalzone in het centrum

Bewonersparkeervergunning
Als u in de betaalzone in het centrum woont, maar geen eigen parkeerplaats heeft, kunt u voor het parkeren van uw auto een vergunning kopen. Een vergunning biedt een parkeerplaats langs de straat of op een parkeerterrein. De vergunning geldt in de gehele betaalzone (zone A). Per adres kunt u één vergunning aanschaffen. Een vergunning wordt verstrekt op kenteken en biedt geen plaatsgarantie. Een parkeervergunning kost € 50 per jaar.

Bewonersparkeerabonnement
Als u in de betaalzone woont, kunt u een abonnement aanschaffen voor een plek in een parkeergarage/-voorziening achter de slagboom (Centrum/Theater, Centrum/Gemeentehuis, Centrum/LOC).

Een parkeerabonnement biedt uitkomst als u bijvoorbeeld meer dan één auto heeft. Een parkeerabonnement kost € 31 per maand (€ 372 per jaar).

Tijdelijke parkeervergunning
Particulieren die tijdelijk in het centrumgebied moeten zijn, kunnen een tijdelijke parkeervergunning aanvragen. Een tijdelijke vergunning geldt per week en wordt voor maximaal drie maanden verstrekt. De tijdelijke parkeervergunning kost € 5 per dag.

Aanvragen

U kunt uw aanvraag indienen door middel van onderstaand formulier. U kunt dit formulier digitaal opsturen door middel van het online contactformulier, of per post naar:

Gemeente Hardenberg
t.a.v. Publieksdienst
Postbus 500
7770 BA Hardenberg

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.