Gehandicaptenparkeerplaats

Als u gehandicapt bent, kunt u een algemene gehandicaptenparkeerplaats aanvragen vlakbij uw huis. Een algemene, dus niet kenteken gebonden, gehandicaptenparkeerplaats kunt u krijgen binnen of buiten een betaald parkeerzone.

Wanneer het parkeren binnen de betaald parkeerzone of het winkelgebied op de toegewezen algemene gehandicaptenparkeerplaats wordt belemmerd, dan is de mogelijkheid aanwezig om het bord te voorzien van een onderbord met kenteken. Na het plaatsen van het onderbord is de parkeerplaats alleen voor uw voertuig bestemd.

Voorwaarden
U kunt een gehandicaptenparkeerplaats krijgen als u:

  • in het bezit bent van een auto, brommobiel of gehandicaptenvoertuig;
  • in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurder, dus uit een medische keuring is gebleken, dat u een blijvende loopbeperking heeft;
  • geen eigen parkeerplaats heeft, zoals een oprit, carport of garage.

Kosten
Aan de toewijzing van de gehandicaptenparkeerplaats zijn geen kosten verbonden. Binnen de betaald parkeerzone dient u voor uw gehandicaptenparkeerplaats (uiteraard met gebruik van een gehandicaptenparkeerkaart) het vastgestelde tarief te betalen.

Bent u woonachtig in de betaald parkeerzone dan wel in het vergunningengebied, dan dient u ook een vergunning of abonnement aan te schaffen.

TitelTypeGrootteDownload
Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerplaats PDF76 KBDownload

Afspraak maken

Een product of dienst aanvragen? De medewerkers van de Publieksdienst helpen u graag. Maak voor uw bezoek eerst online een afspraak.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.