Belparkeren

Met belparkeren betaalt u door middel van uw mobiele telefoon snel, veilig en alleen voor de exacte parkeertijd. Bij belparkeren is het niet nodig om een parkeerkaartje te kopen.

Als u gebruik maakt van belparkeren, geeft u door middel van uw mobiele telefoon uw parkeertijd door. De parkeercontroleur scant het kenteken van uw auto om te kunnen zien of u heeft betaald.

Belparkeren kan met elk type mobiele telefoon en via elke telefoonprovider. Het maakt dus niet uit of u een abonnement of prepaid-kaart heeft. Belparkeren is een extra betaalmogelijkheid. Het blijft mogelijk om met kleingeld een parkeerkaartje te kopen.

Locaties

Belparkeren is mogelijk op parkeerplaatsen en -terreinen waar u vooraf moet betalen voor parkeren. Belparkeren is niet mogelijk bij de parkeervoorzieningen waar u achter de slagboom parkeert.

Providers

Om gebruik te kunnen maken van belparkeren, moet u zich eerst aanmelden bij een provider. U bent vrij om te kiezen uit één van de onderstaande providers. Sommige providers bieden ook een app aan.

Werkwijze

Om te betalen door middel van belparkeren, dient u het volgende te doen:

  • Als u uw auto heeft geparkeerd belt u of sms't u de locatiecode naar de provider van uw keuze. De locatiecode is een nummer van vijf cijfers en staat op de dichtstbijzijnde parkeerautomaat.
  • Na het doorbellen of sms-en van de locatiecode start direct de betaling van het parkeergeld.
  • Als u weer vertrekt, belt of sms’t u naar hetzelfde telefoonnummer om uw parkeertijd te beëindigen. De betaling van het parkeergeld stopt dan direct.
  • Biedt uw provider een app aan? Dan kunt u ook daarmee de parkeertijd starten en beëindigen.

Herinnerings-sms
Om te voorkomen dat u na het parkeren vergeet om de betaling te stoppen, kunt u op uw persoonlijke pagina van uw provider instellen dat u een herinnerings-sms ontvangt.

Als u na het parkeren vergeet de betaling te stoppen, dan loopt uw parkeertijd door tot de maximaal toegestane parkeerduur of tot het moment dat u op die plaats niet meer zou hoeven te betalen. In Hardenberg is dat op donderdagavond 21.00 uur en op overige dagen 18.00 uur.

Maximale parkeertijd
Op sommige parkeerplaatsen in Hardenberg mag u maar een beperkte tijd staan (bijvoorbeeld maximaal 2 uur zone). U moet dan zelf de tijd in de gaten houden. De parkeertijd loopt automatisch af wanneer de maximale parkeertijd is bereikt. Sommige providers vermelden bij aanmelding de maximale toegestane parkeertijd.

Afhankelijk van uw provider kunt u een waarschuwing ontvangen dat de parkeertijd voorbij is. Op de website van de providers staat vermeld of deze service wordt geleverd en wat de kosten hiervoor zijn.

Betaling

U betaalt het reguliere straattarief, maar alleen voor de exacte parkeertijd. De provider houdt uw parkeerkosten automatisch bij.

Een overzicht van de kosten vindt u op uw persoonlijke internetpagina bij de provider van uw keuze. Het parkeergeld en de servicekosten worden verrekend via de provider en betaalt u periodiek (bijvoorbeeld per maand). U kunt zelf bij uw provider aangeven op welke manier u wilt betalen (bijvoorbeeld door middel van acceptgiro of automatische incasso).

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.