Nieuw parkeerbeleid centrum Hardenberg

De voorzieningen en regels voor het parkeren in het centrum van Hardenberg worden in 2019 geëvalueerd. Samen met inwoners, ondernemers, organisaties en instellingen in en rond het centrum werkt de gemeente uit hoe het toekomstig parkeerbeleid eruit gaat zien.

Aan de hand van werksessies met inwoners en ondernemers, enquêtes onder inwoners, consumenten en campinggasten en tellingen op verschillende momenten van het aantal beschikbare en bezette parkeerplaatsen zijn twee scenario's opgesteld.

De grote lijn is dat parkeren in Hardenberg simpel en eenvoudig moet zijn en dat klanten dichtbij de winkels kunnen parkeren. Bestaande plekken kunnen beter benut worden en er kan meer gemak worden geboden voor consumenten en inwoners.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van de evaluatie en actualisatie van het parkeren in het centrum? Meldt u zich dan via onderstaand formulier aan voor de digitale nieuwsbrief.

Planning

In december komt het college van B&W met een voorstel aan de gemeenteraad om te kiezen voor één van de scenario’s. De gemeenteraad neemt begin 2020 een besluit. Daarna worden eventuele aanpassingen doorgevoerd. Het nieuwe parkeersysteem is op z’n vroegst in 2021 in werking.

  • Zomer 2019: enquête in het centrum en op de campings.
  • Zomer en najaar 2019: tellingen van beschikbare en bezette parkeerplaatsen
  • Oktober 2019: enquête voor alle inwoners van de gemeente Hardenberg
  • November 2019: inloopbijeenkomst over mogelijke scenario’s
  • December 2019: keuze voorkeursscenario door college van B&W
  • Januari 2020: besluit gemeenteraad over definitief scenario.
  • Vanaf 2020: uitvoering gekozen scenario
  • 2021/2020: nieuw parkeersysteem in werking.

Documenten

TitelTypeGrootteDownload
Projectplan parkeerbeleid Hardenberg PDF1,18 MBDownload
TitelTypeGrootteDownload
Nieuwsbrief parkeren september PDF206 KBDownload
Nieuwsbrief parkeren juli PDF218 KBDownload

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.