Nieuw parkeerbeleid centrum Hardenberg

Het beleid voor parkeren in het centrum van Hardenberg wordt opnieuw vormgegeven. Dit gebeurt volgens het scenario 'betaald parkeren – beter verdelen'. Het nieuwe parkeersysteem gaat in werking in de tweede helft van 2021.

In 2019 is het parkeerbeleid geëvalueerd. Inwoners, ondernemers, en organisaties in het centrum zijn bij de evaluatie betrokken tijdens bijeenkomsten en werksessies. Daarnaast zijn diverse onderzoeken uitgevoerd naar het functioneren van het huidige parkeersysteem. Hiervoor zijn tellingen uitgevoerd en enquêtes gehouden onder inwoners en bezoekers.

Uit de evaluatie is gebleken dat het parkeerbeleid in het centrum naar behoren functioneert. Ook is naar voren gekomen dat een vorm van parkeerregulering noodzakelijk is, dat het parkeren gemakkelijk en eenvoudig moet zijn en dat de beschikbare parkeerplaatsen beter benut kunnen worden.

Uitwerking nieuwe parkeerbeleid

Met inwoners, ondernemers en organisaties in het centrum wordt in de komende periode het beleid en de implementatie van een nieuw parkeersysteem uitgewerkt. Gezamenlijk komen we zo tot een parkeersysteem dat past bij Hardenberg centrum. Via onderstaande links leest u meer over de plannen.

De uitvoering duurt ruim een jaar. Naar verwachting is het nieuwe parkeerbeleid na de zomer van 2021 in werking.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de evaluatie en actualisatie van het parkeren in het centrum? Meldt u zich dan via onderstaand formulier aan voor de digitale nieuwsbrief.Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.