Openbare laadpalen voor elektrische auto’s

De gemeente Hardenberg wil elektrisch rijden stimuleren. Daarom moet elke kern in de gemeente de beschikking krijgen over een openbare laadpaal. Inwoners, forenzen en werkenden uit de gemeente Hardenberg kunnen online een aanvraag indienen voor het plaatsen van een openbare laadpaal bij hun in de buurt. Zo wordt het voor mensen die niet op eigen terrein een laadpaal kunnen plaatsen, aantrekkelijker om toch een elektrische auto aan te schaffen.

De gemeente Hardenberg wil alle kernen in de gemeente zoveel mogelijk voorzien van openbare laadpalen. In samenwerking met Plaatselijk Belang uit de verschillende kernen gaat de gemeente bepalen of er behoefte is aan een openbare laadpaal en op welke locatie de laadpaal komt te staan. Het aanvragen van een openbare laadpaal kan via de website www.openbaarladen.nl/hardenberg

Bestaande oplaadpalen

In de gemeente Hardenberg staan inmiddels al meerdere oplaadpalen voor elektrische auto’s. Op de website www.oplaadpalen.nl kunt u zien of er al laadpalen bij u in de buurt geplaatst zijn. Voor het gebruik van laadpalen in de openbare ruimte heeft u een laadpas nodig. Op de website www.laadpas.com kunt u aanbieders van laadpassen met elkaar vergelijken en een laadpas aanvragen. 

Vulpunten

De gemeente Hardenberg werkt ook mee aan het realiseren van aardgasvulpunten of bio-ethanolvulpunten. Bij Mastebroek Autoservice in Hardenberg (op de hoek van Haardijk/N34) ligt inmiddels een groengasvulpunt.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.