Inloopspreekuur openbaar vervoer

Speciaal voor senioren worden maandelijks gratis inloopspreekuren en informatiebijeenkomsten gehouden over het openbaar vervoer. OV-ambassadeurs geven meer informatie over het reizen met bus en trein.

OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders.

Proefreis

Senioren kunnen zich bovendien aanmelden voor een proefreis. Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders, en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting.

Er wordt op eigen kosten gereisd. Aanmelden kan tijdens één van de informatiebijeenkomsten, of via de website www.ervaarhetov.nl/proefreis. U kunt ook bellen met de OV-ambassadeurs op 038 454 01 30. Na aanmelding wordt u geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats.

Data 2020

Door de coronamaatregelen zijn er momenteel geen maandelijkse inloopspreekuren. U kunt wel gebruikmaken van het telefonisch spreekuur.

Wekelijks kunt u dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur bellen met een OV-ambassadeur op 038 303 70 10.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website www.ervaarhetov.nl. U kunt ook bellen met 038 454 01 30, of een e-mail sturen naar ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.