Projecten

De gemeente Hardenberg heeft diverse projecten afgerond, die gericht waren op kunst in de gemeente. Informatie over enkele van deze projecten kunt u hieronder lezen.

Kunstprogramma

Naast voorzieningen zoals winkels, zijn culturele voorzieningen ook erg belangrijk voor de gemeente Hardenberg. In 2006 werd dan ook een bestedingsvoorstel geschreven met mogelijke kunstprojecten voor het centrum van Hardenberg. Doormiddel van Convenantgelden van de Provincie Overijssel kon dit worden gerealiseerd.

Kunst in de kernen

Kunst in de openbare ruimte is belangrijk voor de uitstraling en leefbaarheid van de gemeente Hardenberg. Ook vergroot beeldende kunst de herkenbaarheid van een gemeente die noodzakelijk is voor de binding met haar burgers en bezoekers.

Lokaal Opleidingen Centrum

Het Lokaal Opleidingen Centrum (LOC) is een multifunctioneel gebouw. Met de komst van dit kennis- en ontmoetingscentrum heeft Hardenberg een schat aan publieke voorzieningen op het gebied van werk, onderwijs en cultuur onder één dak.

Aaltje Kraakdag

Op 8 mei 1708 werd Hardenberg bijna helemaal in de as gelegd. Aan die belangrijke gebeurtenis wordt nog jaarlijks op verschillende manieren aandacht besteed. Dit gebeurt tijdens de Aaltje Kraakdag.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.