Zonder titel, ponybeeld van brons

Kunstenaar: Dhr. Henny Zandjans
Kunstwerk: Zonder titel
Bouwjaar: 1989
Materiaal: brons
Afmetingen: 1.40 meter hoog
Locatie: kruising Herenstraat-Beatrixlaan in Slagharen
Eigenaar: gemeente Hardenberg
Bezichtiging: openbaar

Op 3 juni 1989 mocht de heer J.H. Bemboom in aanwezigheid van vele belangstellenden en genodigden het ponybeeld onthullen. In 1988 was het 25 jaar geleden dat het Ponypark Slagharen was gestart en sindsdien was het park voor Slagharen en omgeving van steeds groter wordende betekenis geworden.

Het zorgde voor werkgelegenheid, zowel in directe als in indirecte zin: veel andere ondernemingen profiteerden immers van de groeiende bezoekersaantallen en ook van de naamsbekendheid. Menig inwoner van de gemeente Hardenberg kon zijn geografische herkomst aanzienlijk verduidelijken met de aanwijzing dat hij uit de buurt van Slagharen afkomstig was.

Naar aanleiding van het zilveren jubileum bracht de bevolking van Slagharen en Schuinesloot op initiatief van het Plaatselijk Belang een geldbedrag bijeen, voldoende om een kunstwerk te laten ontwerpen en uitvoeren dat op passende wijze een eerbetoon zou vormen voor de familie Bemboom, niet alleen uit waardering voor het ondernemersschap, maar zeker ook voor de talloze blijken van hun gemeenschapszin.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.