Verbinding, beeld van brons en staal

Kunstenaar: Wessel Bezemer 
Kunstwerk: Verbinding
Bouwjaar: 2015
Locatie: rotonde Europaweg – Bruchterweg
Eigenaar: gemeente Hardenberg
Materiaal: Brons en roestvrij staal
Afmetingen: 4,5 meter hoog en 2 meter breed
Bezichtiging: openbaar

Verbinding is een beeld dat is ontworpen en gemaakt door Wessel Bezemer. Het kunstwerk van 4,5 meter hoog en twee meter breed staat op de rotonde Europaweg-Bruchterweg voor het gemeentehuis. Het ontwerp voor het kunstwerk is samen met een klankbordgroep van omwonenden en ondernemers uit de omgeving gekozen. Het werk staat symbool voor het verbinden van gemeenten, wegen, water en mensen.

Kunstenaar Wessel Bezemer kwam na het zien van de locatie al snel op het thema Verbinding, een verbinding tussen land en water: "Ik dacht hierbij aan een monumentaal kunstwerk dat van veraf al te zien is. Er is bewust gekozen voor de tijdloze materialen roestvrij staal en brons. De benen van het beeld symboliseren het pad naar verbinding. De verbinding, het hart van het beeld, mondt uit in twee armen. De lichtdoorval in het beeld doet denken aan de schittering op het water en houdt het beeld levendig en in beweging. Verbinding staat tevens voor een sociaal (vang)net, zoals de gemeente: open en transparant. Het beeld gaat dus ook over mensen. Mensen die verbonden zijn door het leven in een en dezelfde gemeente."

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.