Muntpersautomaat

Kunstenaar: Simone Berti
Kunstwerk: Muntpersautomaat
Locatie: oude Vechtarm in Gramsbergen
Eigenaar: Kunstwegen
Bezichtiging: openbaar

Met een persautomaat een kunstwerk afdrukken op een muntstuk van vijf eurocent. Als herinnering aan een kunstwerk dat nooit is uitgevoerd in een oude Vechtarm in Gramsbergen.

In het kader van het project Kunstwegen werd in 1998 opdracht gegeven aan Simone Berti om in een oude Vechtarm in Gramsbergen een kunstwerk 'Bridge of Bricks' te realiseren. Om diverse redenen is besloten om dit kunstwerk destijds niet uit te voeren. Kunstwegen heeft in deze oude Vechtarm een vlaggenstok met informatiezuil en een persautomaat geplaatst als documentatiemateriaal over bovengenoemd kunstwerk. Aan de vlaggenstok hangt een klein metalen boek dat informatie geeft over wat de kunstenaar hier had gepland en waarom het sculptuur niet kon worden gerealiseerd.

Volgens Kunstwegen is kunst in de openbare ruimte ook de interactie met de regels van de openbare ruimte, met maatschappelijke beslissingen, discussies van betrokken en wettelijke bepalingen. De interactie van de verschillende belangen maakt per slot van rekening deel uit van een kunstwerk. Dus ook wanneer het uiteindelijk niet wordt geplaatst kan iets vertellen over de functioneringswijze van de desbetreffende plaats.

Als herinnering aan de reis naar een onzichtbaar kunstwerk dat slechts een idee is gebleven, kunnen toeristen of bezoekers in de persautomaat 5 eurocent werpen. Als men vervolgens aan het wiel draait, wordt op de 5 eurocent het kunstwerk gedrukt.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.