Belofte, sculptuur van brons

Kunstenaar: Renée van Leusden (1947)
Kunstwerk: Belofte
Bouwjaar: 2003
Materiaal: brons
Afmetingen: met sokkel circa één tot 1.50 meter hoog
Locatie: tegenover de bibliotheek aan de Voorstraat
Eigenaar: gemeente Hardenberg
Bezichtiging: openbaar

Toen Henk Nap zijn huisartsenpraktijk opgaf in 2003, gaf hij samen met zijn vrouw Herma Nap de bevolking van Gramsbergen een beeld cadeau. Het is een bronzen sculptuur genaamd 'Belofte', geïnspireerd door de begrippen trouw, saamhorigheid en verbondenheid.

De familie Nap heeft met name voor dit beeld gekozen omdat het geschonken beeld een man en een vrouw, samen herenigd aantoont. Ze staan als het ware boven op 'de golven van het leven'. Ondanks de confrontatie met altijd weerkerende voor- en tegenspoed in het leven, houden ze de hoofden boven water. Tevens zorgen man en vrouw voor het voortbestaan van het leven en daarmee van deze wereld.

In het werk van Renée van Leusden rusten de figuren op uitgerekte, dunne staken. De beelden krijgen als het ware benen. De blik van de toeschouwer wordt daarlangs omhoog geleid naar de hoofden, 'de plek waar het gebeurt'. Door de houding en de stand van de hoofdjes blijkt direct wat de beeldhouwster wil uitdrukken.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.