Onbekend, glas in loodraam

Kunstenaar: onbekend
Kunstwerk: onbekend
Materiaal: glas in lood
Afmetingen: drie tot vier meter lang
Locatie: Dorpshuis in Gramsbergen, Hattemattestraat 3
Eigenaar: Stichting Het Dorpshuis Gramsbergen (bruikleenovereenkomst)
Bezichtiging: op afspraak

Voormalig aardappelfabriek Avebe in De Krim heeft aan de voormalige gemeente Gramsbergen een glas in lood voorzetraam geschonken. Het raam beeldt de Vecht uit met onder andere het gemeentewapen en de aardappelmeelfabriek van De Krim.

Het raam heeft destijds een plaats gekregen in het oude deel van het gemeentehuis. Na de uitbreiding van het gemeentehuis in 1984 is het raam verplaatst naar de raadszaal. Met de herindeling tussen de gemeenten Hardenberg, Dedemsvaart en Gramsbergen is de functie van het gemeentehuis te Gramsbergen komen te vervallen.

De Stichting Historische Kring Gramsbergen en De Krim heeft indertijd interesse getoond in het object. Het glas in lood voorzetraam is in oktober 2000 door de gemeente Gramsbergen overgedragen aan de stichting onder voorwaarde dat deze een permanente plaats zou krijgen in het museum in Gramsbergen.

Het museum Historisch en Cultureel infocentrum Vechtdal te Gramsbergen bleek echter geen mogelijkheid te hebben om het raam een permanente plek te geven. Uiteindelijk is dan ook gekozen voor het dorpshuis in Gramsbergen. Zij beschikken over een geschikte plek en bieden de mogelijkheid het raam een publieke functie te geven. Daarnaast heeft het dorpshuis de eigendomsrechten gekregen; het raam is aan de stichting Het Dorpshuis geschonken doormiddel van een bruikleenovereenkomst.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.