Boorgat, beeldhouwwerk van Belgisch hardsteen

Kunstenaar: Roelie Woudwijk
Kunstwerk: Boorgat
Bouwjaar: 2008
Materiaal: Belgisch hardsteen
Locatie: tegenover grondboorbedrijf Haitjema BV in Dedemsvaart
Eigenaar: gemeente Hardenberg
Bezichtiging: openbaar

wethouder Joost Liese heeft op vrijdag 19 december 2008 het kunstwerk 'Boorgat' onthuld. Dit kunstwerk werd door Grondboorbedrijf Haitjema BV te Dedemsvaart aangeboden. Boorgat is een beeldhouwwerk van de 29-jarige kunstenares Roelie Woudwijk. Zij werkt voornamelijk met hardsteen. Dit kunstwerk is van Belgisch hardsteen.

Op verzoek van Haitjema is Roelie Woudwijk op zoek gegaan naar een relatie met het boorvak. Zo kwam zij op de boormossel die is afgebeeld op de twee delen van het kunstwerk. De positionering van de twee blokken is zo dat er tussen de blokken een cirkelvormig boorgat ontstaat. Tussen de blokken is de fontein te zien. Op de plaquette bij het kunstwerk staat de tekst:

"Om bij de bron te komen moet je tegen de stroom in zwemmen."

In 1975 bood Haitjema de gemeente een fontein aan ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het bedrijf. Toen het grondboorbedrijf in 2000 zijn honderdjarig bestaan vierde is toegezegd dat de gemeente een kunstwerk zou worden aangeboden. Het kunstwerk is geplaatst op een gemeentelijk muurtje tegenover het bedrijf.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.