Beleef de kunst in Hardenberg!

Voor kunst hoef je niet naar het museum. Je komt het ook tegen als je met de hond wandelt, naar school fietst of de bibliotheek bezoekt.

Dit is een website van de gemeente Hardenberg over beeldende kunst in de openbare ruimte. Hier zijn de kunstwerken letterlijk in kaart gebracht. Waar staat wat, wie heeft het gemaakt en wat wordt ermee bedoeld? Ook nieuwe projecten komen aan bod.

Kunst is er niet alleen voor de sier. Sommige werken roepen vragen op. Vaak is dat juist de bedoeling van de kunstenaar.

Het ene object is meteen herkenbaar als kunst ("wat een indrukwekkende sculptuur!"), andere zijn op een spannende manier verwerkt in een gebouw ("geven die glazen bollen aan de muur ook licht?") of lijken in eerste instantie op iets anders ("is dat een soort reclamezuil?")

Je ziet het om je heen. Je leest het hier.

Wethouder René de Vent over kunst

Als je in de gemeente Hardenberg buiten loopt, is er volop kunst te zien. Sommige kunstwerken zijn zo verweven in de samenleving dat ze op het eerste gezicht niet eens meer zo opvallen, maar ze zijn zeker van onschatbare waarde voor de omgeving.

Kunst gaat niet alleen over schoonheid, maar ook over beeldvorming, standpunten en emotie. Kunst brengt mensen bij elkaar en kan leiden tot nieuwe inzichten. Kunst is een internationale beeldtaal waar we van kunnen genieten en kunnen leren.

Wanneer u deze website bekijkt, zult u versteld staan van de prachtige kunstwerken die de gemeente Hardenberg rijk is en de wijze waarop u kunst kunt beleven! Deze website geeft een compleet overzicht van alle kunstwerken die in de openbare ruimte van de gemeente Hardenberg staan. Bovendien is bij elk kunstwerk de locatie aangegeven, zodat u de kunstwerken ook van dichtbij kunt beleven! U vindt hier niet alleen foto’s van de kunstwerken, maar ook informatie over de verschillende projecten en de achtergronden van de kunstenaars.

René de Vent

Wethouder Cultuur gemeente Hardenberg

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.