Kunst in Hardenberg

In Hardenberg vindt u kunstwerken op straat en in de natuur. De gemeente wil kinderen, toeristen en inwoners van Hardenberg kennis laten maken met kunst en cultuur in hun eigen omgeving.

Op deze website vindt u informatie over een groot aantal kunstwerken en een speciale kunstroute door het centrum van Hardenberg. Sommige kunstwerken zijn alleen op afspraak te bezichtigen. Andere kunstwerken zijn zo verweven met de natuurlijke omgeving dat u flink moet speuren om deze te vinden

Beleef de kunst

Kunst kijken in Hardenberg is tegelijkertijd ook natuur kijken. Zwervend door de gemeente op zoek naar de verschillende kunstwerken komt u op prachtige plekken.

Meer informatie over Beleef de kunst

Kunstwerken

In kerken, op pleinen, in of bij scholen, langs wegen en in parken vindt u kunstwerken waar u beslist niet om heen kunt. Bekijk een overzicht.

Meer informatie over Kunstwerken

Kunstroute

Om inwoners kennis te laten maken met kunst en cultuur in hun eigen omgeving is een kunstroute gerealiseerd in het centrum van Hardenberg.

Meer informatie over Kunstroute

Projecten

De gemeente Hardenberg heeft diverse projecten afgerond, die gericht waren op kunst in de gemeente. Informatie over enkele van deze projecten kunt u hier lezen.

Meer informatie over Projecten

Kunstwegen EWIV

De Nederlandse Vechtdalgemeenten participeren sinds 2001 in het lansgrensoverschrijdend project Kunstwegen.

Meer informatie over Kunstwegen EWIV

Contact

Hebt u vragen over kunst in de gemeente Hardenberg, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Maatschappelijk Domein.

Meer informatie over Contact