Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel

Kinderen in de gemeente Hardenberg die door geldgebrek thuis niet kunnen meedoen aan culturele of sportieve activiteiten, kunnen een beroep doen op het Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is bedoeld voor kinderen die graag willen meedoen met een sportclub, willen dansen, muziek maken, tekenen of toneel willen spelen. Maar dit door de financiële situatie van hun ouders niet kunnen. Bijvoorbeeld als er geen geld is voor de contributie, materiaal, voor lessen of instrumenten.

Een aanvraag voor zwemles kunt u al vanaf vijfjarige leeftijd indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel.

Voorwaarden

  • U bent inwoner van de gemeente Hardenberg.
  • U bent minimaal 6 en maximaal 17 jaar. 
  • Het gezinsinkomen is niet hoger dan 110 procent van het sociaal minimum.

Aanvragen

U kunt een aanvraag indienen via een intermediair. Dit  is bijvoorbeeld een docent, schuldhulpverlener, de combinatiefunctionaris sport of cultuur, of professionals uit het onderwijs, maatschappelijk werk, jeugdzorg en gezondheidszorg.

Het Jeugdsportfonds Sport keert maximaal € 225 per kind per jaar uit. Het Jeugdfonds Cultuur keert maximaal € 425 per kind per jaar uit.

Het fonds draagt bijvoorbeeld bij aan de contributie van de sportvereniging, toneelclub of tekenles. Of voor de huur/aanschaf van sportkleding of een instrument. Het geld wordt niet aan de ouders uitbetaald, maar gaat rechtstreeks naar de (muziek)vereniging, culturele instelling, docent of winkel.

Meer informatie over uw aanvraag leest u op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.