Haven centrum Hardenberg

Belangstellenden kunnen zich tot 22 april 2021 aanmelden voor een vaste seizoenliglaats voor hun boot in de vernieuwde haven van Hardenberg. De seizoenligplaatsen worden door middel van loting toegewezen voor maximaal drie jaar.

De haven in Hardenberg krijgt in het voorjaar van 2021 een nieuwe inrichting. Langs de wandelpromenade worden nieuwe drijvende steigers aangelegd. Hier komen ongeveer 10 ligplekken voor passanten. Ook in de havenkom worden nieuwe steigers aangelegd. Hier komen ruim 20 seizoenligplaatsen. Het precieze aantal ligplaatsen is afhankelijk van de grootte van de boten. In de haven zijn ook plekken voor boten voor de verhuur en de rondvaartboot. De herinrichting van de haven is eind mei klaar. De vernieuwde haven gaat op 1 juni open.

Inschrijven voor een seizoenligplaats bij Watersportvereniging Hardenberg

De seizoenligplaatsen kunnen elk jaar tussen 1 april en 1 oktober gebruikt worden. Belangstellenden kunnen zich vanaf nu tot 22 april 2021 aanmelden voor een van de beschikbare seizoenligplaatsen bij de Watersportvereniging Hardenberg door te mailen naar info@wsvhardenberg.nl onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer, bootlengte en boottype.

De seizoenligplaatsen worden door middel van loting toegewezen voor maximaal drie jaar. De loting vindt plaats op 28 april 2021.

Wanneer er meer vraag is dan aanbod, komt er een wachtlijst voor vrijkomende plekken. Na drie jaar wordt er opnieuw geloot.

Het tarief voor een vaste seizoenplaats is 68 euro per strekkende meter bootlengte per jaar. Bij een seizoenplaats hoort een lidmaatschap van de Watersportvereniging Hardenberg van 10 euro per jaar.

Ligplaatsen voor passanten

Bezoekers die Hardenberg met hun bootje bezoeken, kunnen gebruik maken van de ligplaatsen voor passanten. Het liggeld bedraagt € 1,25 per strekkende meter bootlengte per nacht, met een minimale bootlengte van 5 meter (€ 6,25). Passanten krijgen een plek toegewezen door de havenmeester en betalen het liggeld via een app.

De Watersportvereniging beheert de haven vanuit Docks

De Watersportvereniging Hardenberg gaat de haven beheren en exploiteren. Het gebouw Docks wordt ingericht als havengebouw. Hier komen het havenkantoor, sanitaire voorzieningen en een (af)wasruimte voor de vaarrecreanten. In het gebouw is ook ruimte voor lichte horeca.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.