Tijdens het evenement

Als organisator bent u ervoor verantwoordelijk dat de voorwaarden van de evenementenvergunning en andere geldende regels worden nageleefd. De gemeente vertrouwt erop dat dit gebeurt. Afhankelijk van het type evenement, ziet de gemeente erop toe dat de regels worden nageleefd.

Controle van het evenemententerrein
Bij aandachtevenementen en risicovolle evenementen controleren de verschillende partijen vooraf het evenemententerrein. Als er knelpunten aan het licht komen, kunnen die in overleg met de organisator nog worden opgelost.

Overtredingen
Tijdens het evenement kunnen de gemeente en de veiligheidspartners controleren of de regels worden nageleefd. Bij overtreding van de vergunningsvoorwaarden, wordt handhavend opgetreden. Maatregelen variëren van een waarschuwing tot het onmiddellijk stilleggen van het evenement. Bij het beoordelen van aanvragen voor een evenement, houdt de gemeente rekening met eerder opgelegde maatregelen aan een organisator.

Evaluatie van het evenement
De gemeente evalueert grote en risicovolle evenementen samen met de organisator. Eventuele opmerkingen of klachten van omwonenden van het evenemententerrein worden meegenomen. De gemeente neemt de ervaringen van het evenement worden meegenomen bij het beoordelen van nieuwe evenementenvergunningaanvragen.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.