De voorbereiding van een evenementenvergunningaanvraag

U vraagt een evenementenvergunning aan via het aanvraagformulier. Bij de aanvraag omschrijft u om wat voor evenement het gaat, waar het evenement wordt gehouden en welke maatregelen u neemt voor een goed en veilig verloop van het evenement. Bij het aanvraagformulier voegt u diverse bijlagen, zoals een plattegrond van het evenemententerrein of een veiligheidsplan.

Voorbereiding
Voordat u een complete evenementenvergunningaanvraag kunt indienen, moet u verschillende zaken regelen en de maatregelen die u neemt in beeld hebben.

Reservering evenementenkalender
Raadpleeg eerst de evenementenkalender zodat u weet of uw evenement nog in de jaarkalender past en of de locatie nog beschikbaar is. De evenementenkalender wordt jaarlijks aan het begin van het jaar door het college van B&W vastgesteld. Hiervoor inventariseert de gemeente voor 1 november bij de haar bekende organisatoren van vergunningplichtige evenementen wat de gewenste data voor bestaande of nieuwe evenementen in het volgende jaar zijn. Op die manier heeft de gemeente vroegtijdig in beeld welke evenementen er op stapel staan. Organisatoren kunnen op tijd starten met het aanvragen van de evenementenvergunning.
Overigens betekent een plek op de evenementenkalender niet automatisch dat de gemeente een evenementenvergunning afgeeft.
Bekijk de evenementenkalender

Casemanager
De casemanager evenementenvergunning van de gemeente is uw aanspreekpunt gedurende het traject. Het is verstandig uw plannen vroegtijdig aan de casemanager voor te leggen. Hij of zij denkt met graag met u mee en geeft uitleg over het proces.

Vooroverleg
Bij een nieuw evenement, een aandachtevenement of een risicovol evenement nodigt de casemanager evenementenvergunning u mogelijk uit voor een vooroverleg. Politie, brandweer, geneeskundige hulpdiensten, brandweer, de Veiligheidsregio of de Omgevingsdienst kunnen aanschuiven bij dit vooroverleg. In dit vooroverleg worden mogelijke risico’s besproken. Ook wordt duidelijk welke zaken u verder moet regelen, zoals het opstellen van een veiligheidsplan, mobiliteitsplan of gezondheidsplan.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.