Evenementensubsidie

Voor evenementen die passen binnen de doelstellingen van het evenementen-, cultuur-, sport- en toeristisch beleid kunt u een aanvraag voor een subsidie indienen.

Voor kleinschalige evenementen is in 2018 een budget van € 55.000 beschikbaar. De subsidie bedraagt minimaal € 500 en maximaal € 5.000 per evenement. Voor grootschalige evenementen is in 2018 € 20.000 beschikbaar.

Een subsidie voor een grootschalig evenement wordt slechts verleend als er sprake is van regionale of landelijke uitstraling en van een aantoonbare economische spin-off. Ook moet het evenement bijdragen aan de toeristische aantrekkingskracht van de gemeente Hardenberg.

Criteria
De evenementen worden aan de onderstaande criteria getoetst, waarbij voor ieder criterium punten zijn te verdienen.

  • Versterkt het culturele, sportieve en/of toeristische klimaat van de gemeente.
  • Draagt bij aan de profilering van de gemeente als levendige en aantrekkelijke gemeente.
  • Heeft door z'n uitstraling een promotionele meerwaarde.
  • Heeft een vernieuwend karakter en draagt bij aan vernieuwing van de evenementenkalender.
  • Draagt door z'n bezoekersstroom bij aan het genereren van bestedingen in de gemeente.

Verordening evenementen
De criteria voor de evenementen en de rechten en plichten van de aanvrager zijn opgenomen in de verordening evenementen. U kunt deze verordening onderaan de pagina downloaden.

Aanvragen

De subsidie wordt verleend als bijdrage in de organisatie- en promotiekosten van het evenement. De organisatie dient ten minste 60% zelf bij te dragen in de kosten van het evenement, bijvoorbeeld door inkomsten uit entree, sponsoring en fondsen.

Organisaties die voor het evenement al een andere subsidie van de gemeente hebben ontvangen, komen niet in aanmerking voor de evenementensubsidie.

Aanvraag indienen
U kunt uw aanvraag voor een subsidie voor het jaar 2018 indienen vóór 1 december 2017. De gemeente neemt na 1 december uw aanvraag zo spoedig mogelijk in behandeling. Aanvragen die na 1 december worden ingediend, komen voor een subsidie in aanmerking als er nog middelen beschikbaar zijn na de behandeling van de eerste ronde met aanvragen.

Voor uw aanvraag kunt u gebruik maken van onderstaand aanvraagformulier. Dit formulier kunt u opsturen naar:

College van burgemeester en wethouders van Hardenberg
Postbus 500
7770 BA Hardenberg

Voor de berekening van de subsidie zijn de volgende gegevens nodig:

  • Een programma overzicht en datum van het evenement.
  • De gegevens van de organisatie (organisator) van het evenement.
  • Een activiteitenplan waarin is opgenomen de visie, doel en doelgroep van het evenement, de wijze van promotie en een indicatie van het aantal verwachte deelnemer/bezoekers.
  • Een begroting van inkomsten en uitgaven.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.