Tijdelijk asielzoekerscentrum Hardenberg

Op het terrein aan de Jachthuisweg in Hardenberg is het tijdelijk asielzoekerscentrum Hardenberg (azc Hardenberg) gerealiseerd. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaat in het azc Hardenberg 700 asielzoekers opvangen. Daarnaast kunnen er 50 bufferopvangplaatsen gerealiseerd worden.

Naar verwachting worden de eerste asielzoekers vanaf de tweede helft van oktober 2016 opgevangen. Het azc Hardenberg blijft vijf jaar in Hardenberg gevestigd. Dit termijn kan na een evaluatie en een besluit van de gemeenteraad eenmalig verlengd worden met nog eens vijf jaar.

Het vervolg
Een meerderheid van de gemeenteraad van Hardenberg heeft op dinsdagavond 29 september 2015 ingestemd met een overeenkomst tussen de gemeente en het COA. Het college van B&W heeft op dinsdag 8 maart 2016 een tijdelijke omgevingsvergunning verleend voor realisatie van het opvangcentrum.

Deze omgevingsvergunning is op 20 april 2016 in werking getreden. Op maandag 25 april 2016 zijn de werkzaamheden om het opvangcentrum te realiseren gestart. De bouw is nagenoeg afgerond en momenteel worden de gebouwen en het terrein ingericht. Het asielzoekerscentrum opent naar verwachting in oktober 2016 de deuren.

Via onderstaande links kunt u meer lezen over de voortgang.

Vragen

Heeft u vragen, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het azc Hardenberg. Hiervoor kunt u bellen met 088 715 89 50, of een e-mail sturen naar hardenberg@coa.nl.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen rondom de ontwikkeling van de tijdelijke opvanglocatie? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief Heemserpoort.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.