Regionaal beleidsplan milieubeleid

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 30 oktober 2018 het regionaal beleidsplan milieubeleid Omgevingsdienst IJsselland vastgesteld.

De gemeenten binnen de regio IJsselland en de provincie moeten gezamenlijk voor de uitvoering van vergunningverlening, toezicht en handhaving van de milieutaken in de regio IJsselland voor de Omgevingsdienst IJsselland uniform regionaal VTH-beleid opstellen.

De taken op het gebied van de vergunningverlening (uitvoering), het toezicht en de handhaving van omgevingsvergunningen milieu, meldingen Activiteitenbesluit milieubeheer en beschikkingen in het kader van de Wet bodembescherming worden sinds 1 januari 2018 uitgevoerd door de Omgevingsdienst IJsselland.

Dit beleidsplan ziet toe op het uniforme regionale uitvoerings- en handhavingsbeleid voor de taken zoals deze door gemeenten en provincie zijn ingebracht in de OD. Het is een beleidsplan op hoofdlijnen voor de periode 2018-2021 en is door de gemeenten en de provincie gezamenlijk opgesteld.

De beleidsregel treedt in werking op de eerste dag na publicatie. Publicatie vindt plaats op dinsdag 13 november 2018. De beleidsregel is vanaf woensdag 14 november 2018 in te zien bij de Publieksdienst in het gemeentehuis in Hardenberg  en online via onderstaand document.

Afspraak maken

Een product of dienst aanvragen? De medewerkers van de Publieksdienst helpen u graag. Maak voor uw bezoek eerst online een afspraak.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.