Erven met kwaliteit

Vanaf donderdag 13 juni 2019 ligt de inspraakversie van de beleidsnotitie 'Erven met kwaliteit' gedurende zes weken ter inzage. De laatste dag van de termijn is woensdag 24 juli 2019.

De beleidsnotitie 'Erven met kwaliteit' vervangt de beleidsnotitie 'Rood voor rood met gesloten beurs' uit 2006. Het doel van 'Erven met kwaliteit' is de verbetering van de ruimtelijke kwaliteit in het buitengebied door de sloop van landschap ontsierende gebouwen.

Om de sloop daarvan te stimuleren, worden verschillende ontwikkelingsmogelijkheden geboden, zoals woningbouw of economische ontwikkelingen. Ook worden sloopbewijzen ingevoerd, waarmee het mogelijk wordt om de te slopen gebouwen in te brengen in een project waarvoor sloopcompensatie nodig is.

Waar in te zien?
De inspraakversie van de beleidsnotitie 'Erven met kwaliteit' wordt met ingang van donderdag 13 juni 2019 op de volgende wijzen ter inzage gelegd en raadpleegbaar gemaakt:

  • Digitaal via onderstaand document.
  • Op papier, uitsluitend op afspraak, bij de Publieksdienst in het gemeentehuis in Hardenberg.

Zienswijze indienen

Tijdens de inzagetermijn kunt u als ingezetene of belanghebbende op de onderstaande manieren met een inspraakreactie reageren. Een digitale reactie heeft de voorkeur.

  • Door middel van het digitale reactieformulier.
  • Mondeling bij de Publieksdienst.
  • Per post aan Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg, Postbus 500, 7770 BA Hardenberg, onder vermelding van de naam van het betreffende plan.

Het niet of niet tijdig indienen van een zienswijze heeft gevolgen voor de ontvankelijkheid van het beroep bij de bestuursrechter.

Documenten

TitelTypeGrootteDownload
Beleidsnotitie Erven met kwaliteit PDF1,77 MBDownload

Afspraak maken

Een product of dienst aanvragen? De medewerkers van de Publieksdienst helpen u graag. Maak voor uw bezoek eerst online een afspraak.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.