Informatieavond Boef zoekt Boer

Hoe houden we het buitengebied samen veilig? Hoe kunnen we criminaliteit herkennen? En wat kunnen we er samen tegen doen? Deze vragen staan centraal tijdens de informatieavond ‘Boef zoekt Boer’, speciaal voor agrariërs in het buitengebied. De gemeente Hardenberg organiseert deze avond in samenwerking met LTO Noord afdeling Vechtdal.

Donderdag 12 maart 2020
19.30 – 22.00 uur
Zaal Veenlust, Kanaalweg-West 78, Bergentheim

Criminaliteit is dichterbij dan u denkt
De avond gaat over het herkennen van criminele activiteiten. Want helaas is criminaliteit vaak dichterbij dan u denkt. Criminelen blijven het liefst onder de radar. Daarom gebruiken zij de anonimiteit van het buitengebied graag als dekmantel voor hun illegale praktijken. Criminelen huren bijvoorbeeld een schuur in het buitengebied voor hennepteelt of de productie van synthetische drugs. Maar ook witwaspraktijken, fraude en arbeidsuitbuiting komen steeds vaker voor in het buitengebied. Goedwillende ondernemers of inwoners van het buitengebied kunnen hier het slachtoffer van worden. Wanneer je eenmaal (onbedoeld) met criminelen in zee gaat, is er geen weg meer terug en kun je met bedreigingen of erger te maken krijgen.

Laat u informeren over het herkennen van criminaliteit
Politie en justitie kunnen criminaliteit niet alleen bestrijden, dat moeten we samen doen! Dat begint bij het herkennen ervan. Daarover krijgt u tijdens de informatieavond ‘Boef zoekt Boer’ op 12 maart uitgebreide informatie. Ook vertellen we u wat u kunt doen bij verdachte situaties. Na de presentaties kunt u tijdens een informatiemarkt in gesprek met vertegenwoordigers van de politie Vechtdal, het Openbaar Ministerie, LTO Noord afdeling Vechtdal, Platform Boer&Toekomst Vechtdal, het Platform Veilig Ondernemen (PVO), Meld Misdaad Anoniem en de gemeente Hardenberg.

Programma
Het programma voor deze avond ziet er als volgt uit.
19.00 uur: Inloop met koffie/thee en mogelijkheid bezoeken ondermijningscontainer
20:00 uur: Welkom en opening door burgemeester Jan Willem Wiggers en Gerrie Kleene, voorzitter LTO Noord, afdeling Vechtdal
20.15 uur: Presentatie ‘Veilig buitengebied’ door het Platform Veilig Ondernemen
20.45 uur: Presentatie Meld Misdaad Anoniem
21.00 uur: Kennismaking met de Erfcoach gemeente Hardenberg
21.15 uur: Informatiemarkt met hapje en drankje, mogelijkheid bezoeken ondermijningscontainer
22.15 uur: Einde

Bezoek de ondermijningscontainer
Voor of na het programma kunt u de Ondermijningscontainer bezoeken. Hier komt u meer te weten over de handel in en het gebruik van drugs en de criminaliteit erachter. De containers bevatten allerlei informatie over hennepkwekerijen, XTC-labs en de productie van cocaïne. Door een bezoek aan de Ondermijningscontainer leert u de signalen van een drugslab en de aanwezigheid van drugs herkennen, zoals de geur van hennep en synthetische drugs. Daarmee kunt u helpen bij de opsporing en het bestrijden van de gevaren die productie van en handel in drugs met zich mee brengen. De container is te bezichtigen tussen 19.00 tot 19.45 uur en van 21.30 tot 22.15 uur. Per keer kunnen 10 tot 15 personen naar binnen.

Aanmelden
Voorkomen is beter dan genezen! Kom daarom naar de informatieavond zodat uw weet waarop u kunt letten en wat u moet doen bij verdachte situaties. Meld u vóór 11 maart aan door een mail te sturen naar aanmelden@hardenberg.nl. Vermeld hierbij uw naam en adres en met hoeveel personen u komt.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.