Aanspreekpunten voor agrarische bedrijven

Bent u agrarisch ondernemer en wilt u uitbreiden of juist stoppen? Dan kunt u gebruik maken van verschillende regelingen en mogelijkheden. De gemeente helpt u graag met informatie en advies.

Hardenberg heeft een groot buitengebied. De landbouw speelt daarin een grote rol. Deze agrarische sector is wel in beweging. Er komt veel op agrarische ondernemers af. De gemeente vindt het belangrijk dat het buitengebied leefbaar, aantrekkelijk en vitaal blijft. Daarom helpt de gemeente agrarische ondernemers die willen stoppen, uitbreiden of nieuwe activiteiten willen ondernemen. 

Bij het uitbreiden of stoppen van het bedrijf, krijgt u te maken met verschillende organisaties en regels. Waar mogelijk probeert de gemeente u te helpen bij het vinden van de juiste regels en kansen. De gemeente Hardenberg brengt u graag in contact met bedrijven, kennis-/onderwijsinstellingen of andere overheden.

Contact met de gemeente Hardenberg

Voor algemene vragen over het beleid van de gemeente Hardenberg voor de agrarische sector kunt u contact opnemen met Mariska Linthorst of Henk Heusinkveld via het mailadres agro@hardenberg.nl.

Hebt u vragen over de mogelijkheden die het bestemmingsplan biedt? Neem dan contact op met de Publieksdienst.

Ervencoach

Als u overweegt te stoppen met uw agrarische bedrijf, kunt u terecht bij de Ervencoach. De Ervencoach maakt u wegwijs in de verschillende regels die er zijn.

Ondernemershuis voor het Vechtdal

Hebt u plannen voor uitbreiding van uw bedrijf? Wilt u vernieuwen of andere activiteiten ondernemen? Dan is de adviseur Agro & Food van het Ondernemershuis uw aanspreekpunt.

Gemeentelijk beleid voor het buitengebied

Het gemeentelijke beleid voor het buitengebied biedt diverse mogelijkheden. Deze mogelijkheden staan in de beleidsnotitie Erven met kwaliteit.

Subsidieprogramma LEADER

Als u een idee hebt om de economie en leefbaarheid van het platteland te verbeteren, kunt u mogelijk financiële ondersteuning krijgen via het Europees subsidieprogramma LEADER.

Behalve het verlenen van een subsidie ondersteunt LEADER ook bij het ontwikkelen van deze plannen en projecten.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.