Inspraak

De gemeente geeft bewoners de kans om mee te denken over het gebruik van de ruimte in de gemeente Hardenberg. U kunt dat doen per brief, op een inspraakbijeenkomst of bij de Publieksdienst van de gemeente.

Tijdens de ontwikkeling van een bestemmingsplan kunt u op verschillende momenten uw mening geven over het plan. Een bestemmingsplan ligt zes weken ter inzage bij de Publieksdienst. Na de inspraak geeft de gemeente aan of het plan wordt aangepast.

Inspraakreactie geven
In veel gevallen kunt u bij een ruimtelijk plan, zoals een bestemmingsplan, een inspraakreactie geven op het voorontwerp van dat plan. Hiervoor kunt u onderstaand formulier gebruiken.

Zienswijze indienen
Wanneer u een reactie wilt geven op een ruimtelijk plan, zoals een structuurvisie, bestemmingsplan, of een wijzigingsplan, dan kunt u een zienswijze indienen. Hiervoor kunt u onderstaand formulier gebruiken.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.