Bezwaar op aanslag of beschikking

Als u het niet eens bent met een beschikking of een aanslag, kunt u schriftelijk of digitaal bezwaar maken. Bij uw bezwaar kunt u aangeven of u uitstel van betaling wilt.

Als u vindt dat één of meerdere aanslagen onterecht aan u zijn opgelegd, kunt u binnen zes weken na dagtekening van het aanslagbiljet bezwaar indienen. U kunt uw ondertekende bezwaarschrift naar ons toesturen door middel van het online contactformulier.

Voor elk aanslagbiljet dient u een afzonderlijk bezwaarschrift indienen. Het is niet nodig een taxatierapport te laten opmaken en mee te sturen. U ontvangt een schriftelijke ontvangstbevestiging.

In uw bezwaarschrift moet u onder meer aangeven:

  • uw naam en adres;
  • de datum van uw bezwaarschrift;
  • de reden van het bezwaar;
  • de belastingsoort;
  • het belastingjaar;
  • het aanslagbedrag;
  • het aanslagnummer zoals op het aanslagbiljet is vermeld.

Schriftelijk bezwaar
U kunt uw bezwaarschrift ook schriftelijk per post versturen. Dit kan eveneens binnen zes weken na dagtekening van het aanslagbiljet op het volgende adres:

Gemeente Hardenberg
T.a.v. heffingsambtenaar
Postbus 500
7770 BA Hardenberg

Afhandeling van uw bezwaar

Als u uw bezwaarschift, voorzien van een handtekening, zes weken na dagtekening van het aanslagbiljet per post of online naar ons heeft toegestuurd, wordt uw aanvraag in behandeling genomen.

Als het nodig is, komt de taxateur bij u langs om de situatie te bekijken. Hiervoor maken we een afspraak.

Wij streven er naar uw bezwaar zo spoedig mogelijk af te handelen. De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om uw bezwaar af te handelen. De uitkomst van de afhandeling van het bezwaar bevestigen we u per e-mail of per post.

Als u het er niet mee eens bent, kunt u in beroep gaan bij de rechtbank. Het instellen van beroep kost geld, dit zijn griffierechten. In een bijlage bij de uitspraak staat vermeld hoe dit in zijn werk gaat.

Uitstel van betaling

Indien u uitstel van betaling wenst, moet u dat bij uw bezwaar ook aangeven. U krijgt niet automatisch bij indiening van een bezwaarschrift uitstel van betaling. U krijgt schriftelijk bericht of uw verzoek om uitstel is geaccepteerd.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.