Gemeentehuis van Hardenberg

Van bouwput naar een indrukwekkend energieneutraal gemeentehuis; na twee jaar bouwen is op woensdag 10 oktober het duurzaamste gemeentehuis van Nederland officieel geopend. Het is een transparant, opvallend gemeentehuis midden in de kern van de gemeente Hardenberg.

Bij de bouw van het gemeentehuis is veel aandacht besteed aan duurzame maatregelen. Hierdoor is het gemeentehuis bij oplevering het meest duurzame gemeentehuis van Nederland geworden.

Nieuwe manier van werken
Het gemeentehuis heeft een nieuwe manier van werken met zich meegenomen. De flexibiliteit van het gebouw maakt de medewerkers in staat werkzaamheden efficiënter uit te voeren. Het afstemmen met collega’s gaat makkelijker en sneller. Ook vinden er meer functionele ontmoetingen plaats.

Kunst
Kunst speelt een belangrijke rol in het nieuwe gemeentehuis. De gemeente Hardenberg werkt samen met Museum de Fundatie uit Zwolle. Het gemeentehuis is hierdoor een van de locaties waar het museum onder de noemer FUNDATIEfusions kunst toont.

Rondleidingen
Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen in het duurzaamste gemeentehuis van Nederland. U kunt hiervoor kosteloos een rondleiding aanvragen.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.