Bestuursdienst Ommen-Hardenberg

De gemeenten Ommen en Hardenberg werkten in de periode van 10 juli 2012 tot en met 31 december 2018 ambtelijk volledig samen onder de naam Bestuursdienst Ommen-Hardenberg (BOH). Met ingang van 1 januari 2019 is de samenwerking binnen de BOH beëindigd. Vanaf die datum hebben de gemeenten Ommen en Hardenberg ieder weer hun eigen ambtelijke organisatie gekregen.

Na de beëindiging van de samenwerking binnen de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg hebben de gemeenten Ommen en Hardenberg ieder een eigen organisatie ingericht.

De gemeente Hardenberg heeft gekozen voor een volledige ambtelijke organisatie die zelf alle taken en diensten uitvoert. De gemeente Ommen is een compacte regiegemeente geworden, die veel taken uitbesteedt of inhuurt. Vanaf 1 januari 2019 neemt Ommen op een aantal gebieden producten en diensten af bij de gemeente Hardenberg.

Samenwerking vanaf 1 januari 2019

Met ingang van 1 januari 2019 voert de gemeente Hardenberg voor bepaalde taakgebieden werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente Ommen. Met het sluiten van dienstverleningsovereenkomsten en tijdelijke uitvoeringscontracten regelen de gemeenten Ommen en Hardenberg de onderlinge (ambtelijke) dienstverlening.

Voor de backoffice van het sociaal domein, het openbaar gebied, ICT, gegevensbeheer, postafhandeling en het archief levert de gemeente Hardenberg de producten en diensten aan de gemeente Ommen tot en met 2024. 

Voor de taakgebieden facilitaire zaken, salarisadministratie, belastingen en verzekeringen hebben de gemeenten tijdelijke uitvoeringscontracten afgesloten met een looptijd van twee jaar. De gemeente Hardenberg voert de producten en diensten voor deze taakgebieden in 2019 en 2020 uit in opdracht van de gemeente Ommen.

Ten aanzien van de werkzaamheden voor de Publieksdienst, Samen Doen en op het gebied van werk & inkomen voert de gemeente Hardenberg de werkzaamheden op deze gebieden in 2019 nog uit voor Ommen.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.