Begroting gemeente

Elk jaar stelt de raad in november de begroting vast. Daar staat in wat de gemeente Hardenberg in het komende jaar gaat doen en wat dat kost.

Na afloop van elk jaar in juni worden de jaarstukken vastgesteld. Daarin kunt u lezen wat de gemeente Hardenberg heeft gedaan en wat het heeft gekost.

Tussentijds, in juni en in december, worden zogenaamde bestuursrapportages uitgebracht. In deze rapportages kunt u lezen hoe de gemeente er voor staat.

Begroting 2019: verbindingen in begroting 2019

De gemeente Hardenberg is financieel gezond en investeert flink in de toekomst van de gemeente Hardenberg. Dat blijkt uit de begroting voor 2019. De ambities voor de komende jaren zijn grotendeels in de begroting verwerkt. Het college trekt onder andere geld uit voor economie, duurzaamheid en maatschappelijke initiatieven.

Het college stelt vanaf 2019 structureel geld beschikbaar voor nieuwe investeringen. Dit bedrag loopt de komende jaren op naar ruim € 900.000 euro in 2022. Daarnaast wil het college jaarlijks geld beschikbaar stellen voor eenmalige nieuwe investeringen in de toekomst van Hardenberg. In 2019 gaat het om een bedrag van ruim € 2,8 miljoen.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.