Groot lijsttrekkersdebat op 19 maart

De lijsttrekkers van alle negen politieke partijen gaan maandagavond 19 maart met elkaar in debat. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Het groot lijsttrekkersdebat in theater De Voorveghter aan het Badhuisplein 3 in Hardenberg start om 19.30 uur. De inloop is vanaf 18.30 uur.

Het lijsttrekkersdebat wordt op internet rechtstreeks uitgezonden. Ook kunt u live meekijken op het televisiekanaal van Omroep NOOS (kanaal 41 ZIGGO).

Stellingen
Aan de hand van vier stellingen over actuele onderwerpen worden de lijsttrekkers bevraagd door debatleider Wim Hulsebosch. De stellingen die deze avond worden behandeld zijn:

  • In Hardenberg moet de zondag openstelling van winkels mogelijk worden gemaakt.
  • In Hardenberg moet het betaald parkeren worden afgeschaft en het tekort moet worden opgevangen binnen de gemeentebegroting.
  • Om aan de duurzaamheidsdoelstellingen te kunnen voldoen, moeten er in de gemeente Hardenberg meer windmolens worden geplaatst.
  • De gemeente Hardenberg moet meer geld uitgeven aan de bestrijding van armoede. Het invoeren van een basisinkomen is hier een goed voorbeeld van.

Alle partijen krijgen de gelegenheid om u duidelijk te maken waarom u op 21 maart op hun partij moet stemmen. Daarnaast krijgt u de kans om vragen te stellen aan de lijsttrekkers.

Gebruik #raadhbg
Wilt u een vraag stellen aan een van de lijsttrekkers maar kunt u niet aanwezig zijn tijdens het debat? Stel uw vraag via Twitter met de hashtag #raadhbg. Wie weet wordt uw vraag wel behandeld tijdens het groot lijsttrekkersdebat.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.