Een duurzame toekomst voor Hardenberg: praat mee!

De gemeente maakt werk van een duurzame toekomst voor de gemeente Hardenberg! Daarvoor zetten we al de nodige stappen met verschillende projecten en plannen. De gemeente gaat in de komende periode aan de slag met een nieuw programma rondom duurzaamheid. Omdat duurzaamheid van ons allemaal is, kunt u hierover op verschillende manieren meedenken en meepraten. Hoe kijkt u naar duurzaamheid in de gemeente Hardenberg en wat vindt u daarbij belangrijk? Wilt u zelf ook een steentje bijdragen en zo ja, wat?

Voor de zomer zochten we u op. Ook in het najaar organiseren we een aantal activiteiten.

We Energy Game
In september kunt u op vier plekken in de gemeente meedoen aan de We Energy Game. In dit spel ontdekt u samen met andere inwoners van uw eigen dorp en buurdorpen wat het betekent om jullie eigen omgeving energieneutraal te maken. U bepaalt zelf welke stappen u zet en merkt wat daarvoor nodig is. Het kan alle kanten op! Doet u mee?

  • Woensdagavond 4 september 2019: Dedemsvaart, MFC De Baron
  • Donderdagavond 5 september 2019: Kloosterhaar, Dorpshuis ’t Haarschut
  • Donderdagavond 12 september 2019: Hardenberg, Theater de Voorveghter
  • Dinsdagavond 17 september 2019: Gramsbergen, MFC De Binder

Doet u mee? Lees meer over de We-Energy Game en meld u aan via het formulier.

Pub Quiz op de Dag van de duurzaamheid
Op de Dag van de duurzaamheid (10 oktober 2019) sluiten we de activiteiten af met een Pub Quiz. De Pub Quiz staat volledig in het teken van Duurzaamheid in de gemeente Hardenberg. Uiteraard zijn er mooie prijzen te winnen. U kunt alleen of als team komen en meedoen. Tijdens deze avond vertellen we u ook wat we tot dan toe van inwoners hebben gehoord. Natuurlijk kunt u ook die avond uw ideeën of zorgen met ons te delen.

Peiling
Op de facebookpagina van de gemeente Hardenberg staat in juli en juli iedere dinsdag en donderdag een vraag of stelling over duurzaamheid in de gemeente. De vragen/stellingen zijn bedoeld als een peiling. Daarom is het soms lastig om een keuze te maken. Het is het niet nodig om je keuze te verantwoorden. Hebt u de peiling op facebook gemist? Vul dan hier de vragenlijst in.

De stellingen zijn ook op papier in te vullen. De vragenlijst ligt vanaf vrijdag 5 juli bij de bibliotheken in Hardenberg, Dedemsvaart, Balkbrug, Bergentheim, Gramsbergen en Slagharen. Het is mogelijk om de papieren versie tot en met 18 juli in te vullen en bij de bibliotheek in te leveren. Kijk voor de openingstijden van de bibliotheken op www.bibliotheekhardenberg.nl/openingstijden.

Praatpaal
In juli en juli waren we met de originele ANWB-praatpaal bij verschillende activiteiten en evenementen in de gemeente. Hier gingen we in gesprek over wat u belangrijk vindt als het gaat om duurzaamheid in de gemeente Hardenberg. De praatpaal stond op 27 juni bij de sportdag voor studenten van het Alfa-college, op het Bastingplein in Bergentheim en bij het Ballonfestival in Hardenberg. Op 5 juli stond de praatpaal op de Markt in Dedemsvaart. Het leverde leuke gesprekken op!

Wat gebeurt er met alle informatie?
De gemeente gebruikt alle informatie bij het maken van het nieuwe meerjarenprogramma duurzaamheid voor de periode 2020-2024. Hierin staan de ambities en doelen op het gebied van duurzaamheid voor de komende vier jaar.

Disclaimer:

Alles wat u met ons deelt wordt vertrouwelijk behandeld. Dat betekent dat niemand met naam en toenaam wordt genoemd.

Vragen of opmerkingen? Neem contact op via het contactformulier.