Er op uit in Hardenberg

In de gemeente Hardenberg kunt u  wandelen, fietsen en skaten, maar ook winkelen en naar een pretpark gaan. Kort of lang vakantie vieren, kamperen, feestvieren of een popconcert bezoeken. De gemeente heeft genoeg te bieden.

Even weg van de drukte van alledag. Lekker ontspannen en tijd voor uzelf nemen op één van de vele campings of een Bed and Breakfast. De gemeente Hardenberg biedt voldoende en diverse mogelijkheden om te overnachten.

Ruimte voor actie
Het Vechtdal Overijssel en het Reestdal zijn uitgelezen wandel- en fietsgebieden. Maar u kunt hier ook op een stepbike-met-GPS crossen. Of wat dacht u van midden in en een weiland een potje boerengolf spelen? U kunt natuurlijk ook een kanotocht maken op de Vecht. En zit het weer een dagje tegen, dan is er altijd het zwembad of de bowlingbaan.

Ruimte om te genieten
Als de zon opkomt en de nevel langzaam van de weilanden verdwijnt, zijn de boeren in de gemeente Hardenberg al volop aan het werk op het land, op de deel en in de stallen. Druk bezig om de heerlijkste streekproducten te produceren. En wat minstens zo leuk is: tussen alle werkzaamheden door laten ze u graag zien én proeven wat het Vechtdal allemaal aan lekkers te bieden heeft.

Evenementen

Benieuwd wat er te doen is in de regio Hardenberg? Bekijk een overzicht met activiteiten, evenementen en mogelijkheden voor overnachtingen via onderstaande websites:

Informatiepunt regio Hardenberg

Voor bezoekers en bewoners is het Informatiepunt regio Hardenberg (IP) de gids naar alle bedrijven, organisaties en instellingen die hun iets te bieden hebben op het gebied van bezienswaardigheden, recreatie en verblijf. Het IP is gevestigd bij het parkeerterrein Gedempte Haven/Theater.

Naast informatie over wonen, werken en recreëren in de regio, kunt u bij het Informatiepunt regio Hardenberg ook terecht voor onder meer inlichtingen over horeca, uitjes en evenementen. Verder kunt u hier terecht voor wandel- en fietskaarten, plattegronden, VVV-bonnen, reisgidsen en kleine souvenirs.

Het Informatiepunt is tijdens het zomerseizoen open van maandag tot en met zaterdag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.