Hulp bij energiekosten

De energieprijzen waren begin dit jaar nog steeds hoog. Op deze pagina lees je over verschillende soorten hulp bij hoge energiekosten.

Voor elke soort hulp vind je een link naar de pagina of website met meer informatie.Lening en subsidie om maatschappelijk vastgoed duurzamer te maken

Wilt u de gebouwen waar u als maatschappelijke organisatie gebruik van maakt duurzamer maken? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een stimuleringslening van maximaal € 100.000 en/of een subsidie van maximaal € 50.000. De lening en subsidie zijn bedoeld voor maatregelen om energie te besparen of om duurzame energie op te wekken.


Energietoeslag 2022 en 2023

De energieprijzen waren begin dit jaar nog steeds hoog. Daarom hebben wij huishoudens met een laag inkomen ook in 2023 al een energietoeslag van 500 euro gegeven. Er is verder nog niets bekend over een wettelijke regeling voor 2023.


Vergoeding gestegen energiekosten verenigingen

Sociaal-culturele en maatschappelijke organisaties kunnen van de gemeente Hardenberg een complete vergoeding krijgen voor de gestegen energiekosten in deze winterperiode (november 2022 – maart 2023). Dit geldt ook voor sportverenigingen met een eigen gebouw. Het college van B&W heeft de subsidieregeling ‘noodfonds energie Sociaal-culturele en maatschappelijke organisaties (inclusief sport) Hardenberg 2023’ vastgesteld.


Tijdelijk Noodfonds Energie

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is gesloten voor aanvragen. U kunt hier geen gebruik meer van maken.


Energie besparen met Duurzaam Bouwloket

Wilt u energie besparen? Daarvoor kunt u terecht bij Duurzaam Bouwloket Hardenberg.