De Meerstal (Kloosterhaar)

In woningbouwplan De Meerstal in Kloosterhaar zijn in de afgelopen jaren vrijstaande of twee-onder-een-kapwoningen gebouwd. In De Meerstal II is plek voor maximaal 36 nieuwe woningen.

Kloosterhaar ligt in het zuiden van de gemeente Hardenberg, vlakbij de grens met Duitsland en Twente. Het dorp ligt op een steenworp afstand van natuurreservaat De Engbertsdijkvenen. Als gevolg van zandwinning zijn in de omgeving grote waterplassen ontstaan.

Woongebied De Meerstal ligt aan de zuidwestelijke rand van Kloosterhaar, grenzend aan de wijk Kleinhaar én aan een open landbouwgebied. In De Meerstal komt de kenmerkende landelijke omgeving van Kloosterhaar goed tot z'n recht. Er is veel ruimte voor groen en water.

Bekijk een overzicht van beschikbare kavels via de digitale kavelkaart.De Meerstal II

Het eerste deel van De Meerstal is volgebouwd. Het volgende deel is De Meerstal II. Hier is plek voor maximaal 36 woningen. Deze woningen worden in 2 fases gebouwd.

De Meerstal II, fase 1

In fase 1 zijn weer kavels beschikbaar gekomen. Wilt u weten welke? Bekijk op de digitale kavelkaart welke kavels nog beschikbaar zijn.

Ook kunt u misschien een 2-onder-1-kap kavel als vrijstaande kavel gebruiken. Vraag het Woonteam naar de mogelijkheden.

Neem contact op

Meerstal II, fase 2

In Meerstal II, fase 1 zijn nog kavels beschikbaar. We kijken eerst naar de behoefte in het dorp voordat fase 2 in de verkoop gaat. Zodra we hier meer over weten, delen we dit met de belangstellenden. En plaatsen we het hier op de website.


Bestemmingsplan en uitwerkingsplan

We hebben al een bestemmingsplan gemaakt voor De Meerstal II. Dit bestemmingsplan is al klaar en onherroepelijk.

Bekijk het bestemmingsplan

We hebben het plan voor de woningbouw in fase 2 nu uitgewerkt. Dat hebben we gedaan in overleg met Plaatselijk Belang Kloosterhaar. In het uitgewerkte plan staat hoeveel en welk type woningen in De Meerstal II gebouwd worden.

Het ‘uitwerkingsplan’ lag afgelopen voorjaar ter inzage. We hebben geen ‘zienswijzen’ gekregen op het plan. Het college van B&W heeft het uitwerkingsplan daarom ongewijzigd vastgesteld.

Bekijk het ontwerp-uitwerkingsplan op ruimtelijkeplannen.nl


Regels erfafscheidingen

Elk dorp heeft zijn eigen uiterlijk (karakter). Wij proberen dat uiterlijk te houden in de nieuwbouw. Als u een kavel bouwt, dan moet u zich houden aan de regels voor erfafscheidingen. Zo past het goed bij het dorp.

Bekijk de regels voor erafscheidingenBlijf op de hoogte

Wilt u dat wij u op de hoogte houden? Mail ons dan op: woonteam@hardenberg.nl.

Woonteam

Hebt u interesse in een bouwkavel in de gemeente Hardenberg? Voor ondersteuning bij het aankoopproces kunt u terecht bij het Woonteam.