De Marke (Mariënberg)

In Mariënberg komen in woongebied De Marke III 20 nieuwe woningen. Het  bestemmingsplan dat de bouw van deze woningen mogelijk maakt is door de gemeenteraad vastgesteld en is onherroepelijk. De verkoop van kavels is gestart. De bouw van de woningen kan eind 2022 starten.

Woongebied De Marke ligt ten noordoosten van de Tweede Elsweg in Mariënberg. Hier zijn de afgelopen jaren al tientallen nieuwe woningen gebouwd. Er is nog steeds vraag naar nieuwe woningen. Daarom wordt De Marke in noordoostelijke richting verder uitgebreid. Het nieuwe deel heet De Marke III.20 nieuwe woningen in De Marke III

In De Marke III komen nog eens 20 woningen. Het gaat om:

  • 11 vrijstaande woningen
  • 4 twee-onder-een-kapwoningen
  • 5 rijwoningen.

De gemeente geeft kavels voor een vrijstaande of twee-onder-een-kapwoning zelf uit. De rijwoningen worden door een ontwikkelaar gebouwd en te koop aangeboden. De rijwoningen worden later uitgegeven.


Beschikbare kavels

De gemeente geeft in het najaar van 2022 in toaal 7 vrije kavels uit in De Marke III. Je kunt hier zelf een woning (laten) bouwen.

Het gaat om:

  • 11 kavels voor een vrijstaande woning, kavelprijs: € 195 per vierkante meter, exclusief 21 % btw (€ 235,95 inclusief BTW);
  • 6 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning, kavelprijs: € 185 per vierkante meter, exclusief 21 % btw (€ 223,85 inclusief BTW).

Digitale kavelkaart

Op de digitale kavelkaart ziet u welke kavels nog beschikbaar zijn. Ook ziet u de plek van deze kavels.

Bekijk de digitale kavelkaart


Regels erfafscheidingen

Elk dorp heeft zijn eigen uiterlijk (karakter). Wij proberen dat uiterlijk te houden in de nieuwbouw. Als u een kavel bouwt, dan moet u zich houden aan de regels voor erfafscheidingen. Zo past het goed bij het dorp.

Bekijk de regels voor erafscheidingen


Ruimtelijke plannen

Het bestemmingsplan dat de bouw van woningen mogelijk maakt is onherroepelijk. 
Ook is er een beeldkwaliteitsplan. Hierin staan onder andere regels voor de vorm, kleuren en materialen van de woningen en de architectuur.
Bekijk het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt op deze site zoeken op plannummer NL.IMRO.0160.0000BP00377-VG01.


Blijf op de hoogte

Heb je belangstelling voor een kavel in De Marke III? Meld je dan bij het Woonteam door te mailen naar woonteam@hardenberg.nl of bel naar 14 0523. Het Woonteam informeert je dan wanneer er ontwikkelingen zijn.


Woonteam

Hebt u interesse in een bouwkavel in de gemeente Hardenberg? Voor ondersteuning bij het aankoopproces kunt u terecht bij het Woonteam.