De Marke (Mariënberg)

In Mariënberg komen in woongebied De Marke III 22 nieuwe woningen. Het  bestemmingsplan dat de bouw van deze woningen mogelijk maakt is door de gemeenteraad vastgesteld en is onherroepelijk. De verkoop van kavels is gestart. De bouw van de woningen kan eind 2022 starten.

Woongebied De Marke ligt ten noordoosten van de Tweede Elsweg in Mariënberg. Hier zijn de afgelopen jaren al tientallen nieuwe woningen gebouwd. Er is nog steeds vraag naar nieuwe woningen. Daarom wordt De Marke in noordoostelijke richting verder uitgebreid. Het nieuwe deel heet De Marke III.

22 nieuwe woningen in De Marke III

In De Marke III komen nog eens 22 woningen. Het gaat om:

 • 11 vrijstaande woningen
 • 6 twee-onder-een-kapwoningen
 • 5 rijwoningen.

De gemeente geeft kavels voor een vrijstaande of twee-onder-een-kapwoning zelf uit. De rijwoningen worden door een ontwikkelaar gebouwd en te koop aangeboden. De rijwoningen worden later uitgegeven.

Beschikbare kavels

De gemeente geeft in het najaar van 2022 in toaal 7 vrije kavels uit in De Marke III. Je kunt hier zelf een woning (laten) bouwen.

Het gaat om:

 • 11 kavels voor een vrijstaande woning, kavelprijs: € 195 per vierkante meter, exclusief 21 % btw;
 • 6 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning, kavelprijs: € 185 per vierkante meter, exclusief 21 % btw.

Verkavelingsplan

In het verkavelingsplan ziet u welke kavels nog beschikbaar zijn. Ook ziet u de plek van deze kavels.

Bekijk het verkavelingsplan

Verkoopprocedure

Op donderdag 8 september start de inschrijving voor de gemeentelijke bouwkavels voor De Marke III. Vanaf 5 september 2022 worden een aantal stappen doorlopen.

Bekijk de verkoopprocedure

Inschrijven voor een kavel met DigiD

Vanaf 8 september kunt u zich inschrijven voor een kavel. Dit doet u makkelijk met DigiD. Een paar gegevens zijn dan al voor u ingevuld.

Liever inschrijven zonder DigiD? Gebruik dan onderstaande link:

Het inschrijfformulier is ook op te vragen bij het Woonteam door te bellen naar 14 0523 of door te mailen naar woonteam@hardenberg.nl.
De inschrijving sluit op 30 september 2022 om 12.00 uur. Het volledig ingevulde inschrijfformulier moet dan bij de gemeente binnen zijn.
De eventuele loting en toewijzing van de kavels is gepland op woensdagavond 12 oktober 2022. Inschrijvers ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Ruimtelijke plannen

Het bestemmingsplan dat de bouw van woningen mogelijk maakt is onherroepelijk. 
Ook is er een beeldkwaliteitsplan. Hierin staan onder andere regels voor de vorm, kleuren en materialen van de woningen en de architectuur.
Bekijk het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt op deze site zoeken op plannummer NL.IMRO.0160.0000BP00377-VG01.

Planning

 • Het bestemmingsplan is onherroepelijk.
 • De kavelverkoop start op 8 september 2022.
 • De inschrijving sluit op 30 september 2022.
 • De loting en toewijzing van de kavels is op 12 oktober.
 • Het gebied wordt in de tweede helft van 2022 bouwrijp gemaakt.
 • De bouw van nieuwe woningen kan eind 2022 starten.

Blijf op de hoogte

Heb je belangstelling voor een kavel in De Marke III? Meld je dan bij het Woonteam door te mailen naar woonteam@hardenberg.nl of bel naar 14 0523. Het Woonteam informeert je dan wanneer er ontwikkelingen zijn.

Woonteam

Heeft u interesse in een bouwkavel in de gemeente Hardenberg? Voor ondersteuning bij het aankoopproces kunt u terecht bij het Woonteam.