Winterterrassen en tijdelijke overkappingen

Zolang de coronamaatregelen gelden, mogen horecaondernemers een winterterras inrichten. Het plaatsen van een tijdelijke tent of overkapping is onder voorwaarden toegestaan voor horecaondernemers, sportverenigingen en winkeliers.

Een winterterras mag ook na het einde van het terrasseizoen op 1 november blijven staan. Voor dit terras kunt u een deel van de openbare ruimte gebruiken.

Voor het (grotere) terras is het toegestaan om een tijdelijke tenten of overkappingen met eventuele verwarming te gebruiken. Deze mogelijkheid is er ook voor sportverenigingen of winkeliers.

Voorwaarden

U moet rekening houden met het volgende:

  • Bouwwerken, verwarming en andere obstakels zijn coronaproof.
  • Bouwwerken, verwarming en andere obstakels zijn brand- en constructief veilig.
  • De verkeersveiligheid en toegankelijkheid voor hulpdiensten is niet in het geding.
  • De tijdelijke situatie leidt niet tot overlast.
  • De tent is aan maximaal 1 zijde afgesloten.

Energiezuinige terrasverwarming
We vragen u om voor een zo energiezuinige terrasverwarming te zorgen. U kunt bij de provincie Overijssel een subsidie aanvragen voor de aanschaf van warmtekussens. Deze kussens kunt u elektrisch opladen. De subsidie bedraagt maximaal 30% van de kosten met een maximum van € 3.000 per aanvrager.

Aanvragen terrasvergunning

Voor een winterterras hebt u een terrasvergunning nodig. U vraagt deze op gemeente@hardenberg.nl.

Wij bekijken het plan. Als u aan de voorwaarden voldoet, krijgt u toestemming voor een winterterras of tijdelijke overkapping.

De toestemming geldt zolang de coronamaatregelen van kracht zijn. Andere bepalingen uit het terrassenbeleid blijven van kracht. 

Het Bedrijventeam helpt

Bent u ondernemer of zelfstandige in de gemeente Hardenberg? En heeft u vragen rondom het coronavirus? Mail het Bedrijventeam op ondernemen@hardenberg.nl.