Vakantieparken en campings

Ook op campings en vakantieparken moeten de RIVM-richtlijnen opgevolgd worden. Voor iedereen geldt ook op vakantie: was vaak uw handen, hoest in de binnenkant van uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand en vermijd drukte. Gemeenschappelijke was-, toilet- en douchegelegenheden op vakantieparken en campings zijn vanaf 15 juni 2020 open.

Op vakantieparken en campings geldt dat maatregelen genomen moeten worden om mensen in staat te stellen te voldoen aan de RIVM-richtlijnen.
Als dit niet gebeurt, dan mogen gemeenten deze locaties sluiten.

Sanitaire voorzieningen

Gemeenschappelijke was-, toilet- en douchegelegenheden op vakantieparken en campings zijn vanaf 15 juni 2020 open.

Overzicht maatregelen voor vakantieparken en campings

De volgende maatregelen gelden momenteel:

  • Gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen op vakantieparken en (mini-)campings zijn vanaf 15 juni 2020 open.
  • Chemische toiletten mogen op de stortplaats van het recreatieterrein worden geleegd. Ook stortplaatsen die ondergebracht zijn in een gedeelde sanitaire voorziening mogen hiervoor worden gebruikt.
  • Een groepsaccommodatie mag vanaf 1 juni 2020 door meerdere gezinnen gehuurd worden. Er gelden wel voorwaarden.
  • Binnen- en buitenzwembaden mogen open. Elke accommodatie maakt een eigen afweging of en op welke manier zij hun faciliteiten openen.
  • Cafés en restaurants mogen vanaf 1 juni 2020 weer open. De regels die van toepassing zijn op horeca gelden ook voor op campings en vakantieparken. Zo moet er vooraf gereserveerd worden, zijn gasten verplicht plaats te nemen aan een tafel, wordt gasten gevraagd of ze verkouden zijn of koorts hebben en mensen die niet uit hetzelfde huishouden behoren houden 1,5 afstand tot anderen.
  • Voor winkels op vakantieparken/campings gelden vergelijkbare maatregelen als winkels buiten een vakantieaccommodatie.
  • In overdekte locaties en in gebouwen die toegankelijk zijn voor publiek, mogen maximaal 30 mensen bij elkaar komen met 1,5 meter afstand tot elkaar. Mensen die niet tot een huishouden behoren houden altijd (dus ook binnen) 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Elke camping, vakantiepark of hotel maakt een eigen afweging of en op welke manier zij hun faciliteiten zoals animatieruimten of binnenspeeltuinen openen. Ook hiervoor gelden de RIVM-richtlijnen.

Lees voor meer informatie de veelgestelde vragen op de website van de Veiligheidsregio IJsselland.

Neem de juiste maatregelen
Van vakantieparken en campings wordt verwacht dat zij de nodige maatregelen nemen om te zorgen voor een goede hygiëne en het beperken van sociale contacten tussen mensen.

Iedereen moet 1,5 meter afstand houden. Wanneer de maatregelen niet worden nageleefd, kan worden besloten dat het vakantiepark of camping wordt gesloten.

Overzicht regelingen

Klik op de afbeelding voor de PDF-versie.

Overzicht met regelingen

Het Bedrijventeam helpt

Bent u ondernemer of zelfstandige in de gemeente Hardenberg? En heeft u vragen rondom het coronavirus? Mail het Bedrijventeam op ondernemen@hardenberg.nl.