Lokale regelingen

Om bedrijven en (zelfstandige) ondernemers die zijn getroffen door de gevolgen van het coronavirus tegemoet te komen, hebben we als gemeente maatregelen genomen. Deze regelingen vindt u op deze pagina.

Hebt u vragen over deze regelingen? Mail ons Bedrijventeam op ondernemen@hardenberg.nl.

Landelijke regelingen
Ook het kabinet heeft vanwege het coronavirus economische maatregelen genomen om banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen.

Huuruitstel voor gemeentelijke gebouwen

Huurt u een ruimte in gemeentelijke gebouwen, of huurt u gronden en parkeerplaatsen van de gemeente? Dan krijgt u huuruitstel voor de maanden april en mei 2020.

Uitstel van betaling voor gemeentelijke belastingen

Als ondernemer kunt u uitstel aanvragen van betaling voor gemeentelijke belastingen. Ook voor toeristenbelasting.

Daarnaast krijgt u de mogelijkheid om de gemeentelijke belastingen gespreid te betalen. Informeer naar de mogelijkheden bij ons Bedrijventeam.

Wij betalen uw factuur sneller

De gemeente betaalt facturen van ondernemers de komende periode binnen 14 dagen.

Ontvang korting op BIZ-belasting

Ondernemers in de centra van Hardenberg en Dedemsvaart krijgen een korting van 50% korting op de BIZ-belasting voor 2020. U moet als ondernemer wel verlies draaien door de coronacrisis.

Vastgoedeigenaren en verhuurders komen in aanmerking voor de korting van 50% als zij (waar mogelijk) ook zelf coulancemaatregelen treffen.

U kunt de korting aanvragen via de onderstaande links.

Uw evenementensubsidie

Hebt u subsidie ontvangen voor een evenement dat door de coronamaatregelen niet door kan gaan? Samen met u kijken we naar een passende oplossing.

Als u voor de organisatie van het evenement al kosten hebt gemaakt, hoeft u mogelijk de evenementensubsidie niet of voor een deel terug te betalen.

Gemeentelijke uitkering voor werknemers

Werkgevers hebben door het coronavirus mogelijk werknemers naar huis moeten sturen. Als deze werknemers een beroep willen doen op een gemeentelijke uitkering, kunnen zij contact met ons opnemen. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden.

Geen extra vergunning nodig voor af laten halen en bezorgen van maaltijden

Ondernemers in de horeca hebben de mogelijkheden om een afhaalloket voor maaltijden te openen of maaltijden te bezorgen. En daarmee toch hun bedrijf te kunnen blijven uitoefenen.

Als horeca-ondernemer mag u in de gemeente Hardenberg maaltijden bezorgen of laten afhalen zonder dat daarvoor een extra vergunning nodig is. Het is wel belangrijk dat u rekening houdt met de aanwijzingen van het RIVM: zorg dat er tenminste 1,5 meter afstand is tussen bezoekers onderling, laat niet teveel mensen tegelijk binnen en laat uw klanten contactloos betalen.

Overzicht regelingen

Klik op de afbeelding voor de PDF-versie.

Overzicht met regelingen

Het Bedrijventeam helpt

Bent u ondernemer of zelfstandige in de gemeente Hardenberg? En heeft u vragen rondom het coronavirus? Mail het Bedrijventeam op ondernemen@hardenberg.nl.