Hulp voor ondernemers

Als werkgever of (zelfstandige) ondernemer in de gemeente Hardenberg hebben de maatregelen rondom het coronavirus ook gevolgen voor u. Als gemeente willen we ondernemers graag helpen. Ons Bedrijventeam denkt graag met u mee!

Hebt u als ondernemer hulp nodig? Mail naar ondernemen@hardenberg.nl.

Ondersteuning
Op de website van de Rijksoverheid vindt u een overzicht van veelgestelde vragen over het coronavirus voor werkgevers en ondernemers.

U kunt voor advies of ondersteuning ook terecht bij één van de onderstaande organisaties.

Coronaloket van de Kamer van Koophandel

Bij het coronaloket van de Kamer van Koophandel kunt u terecht met al uw ondernemersvragen rondom het coronavirus. U leest meer op www.kvk.nl/coronaloket.

Voor meer informatie kunt u op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur ook bellen met het Kamer van Koophandel Adviesteam op 0800 21 17.

Ondernemersplein KvK

Het coronavirus kan gevolgen hebben voor uw bedrijf en werknemers. U kunt zich voorbereiden op mogelijke bedrijfsrisco's. Op het Ondernemersplein van de KvK leest u waar u rekening mee kunt houden. En bij welke overheidsorganisaties u terecht kunt voor advies of om zaken te regelen.

Ondernemershuis voor het Vechtdal

Het Ondernemershuis voor het Vechtdal biedt ondersteuning aan voor ondernemers in de gemeente Hardenberg. Onder meer door een gratis online spreekuur. U kunt hier terecht met al uw vragen rondom de coronacrisis. Bel of mail naar: 06 159 064 32 of info@ondernemershuisvechtdal.nl.

Startershuis DOEN!

Wilt u juist nu een bedrijf starten? Of bent u een bedrijf gestart? Dan kunt u tijdens deze coronacrisis voor hulp en advies terecht bij Startershuis DOEN! in Hardenberg. Bel of mail met Startershuis DOEN!: peter@startershuisdoen.nl of 06 231 430 73. Of kijk voor meer info op de website van Startershuis DOEN!.

Coördinatiepunt Corona voor de vrijetijdssector

Ondernemers in de vrijetijdssector kunnen met hun vragen ook terecht bij het coördinatiepunt Corona van MarketingOost. Tijdens kantooruren belt u met 038 421 67 98.

MarketingOost staat rechtstreeks in contact met provincie, gemeenten, het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) en brancheorganisaties. En kan u doorverwijzen naar specialisten bij onder andere HISWA-RECRON en Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Informatie voor grensgangers

Grensgangers die werken, wonen of studeren in de Duits-Nederlands-Belgische grensregio's kunnen voor actuele informatie over hun situatie terecht bij het GrensInfoPunt. Bijvoorbeeld voor informatie over een pendelkaart voor reizen naar Duitsland, het geldende socialezekerheidsstelsel en over werkloos worden of een uitkering krijgen als grensganger. Ook vindt u hier specifieke informatie voor zzp'ers.

Vragen kunt u mailen naar grenzinfopunkt@euregio.eu.

Het Bedrijventeam helpt

Bent u ondernemer of zelfstandige in de gemeente Hardenberg? En heeft u vragen rondom het coronavirus? Mail het Bedrijventeam op ondernemen@hardenberg.nl.