Grotere terrassen mogelijk in coronacrisis

Zolang de coronamaatregelen gelden, mogen horecaondernemers een groter terras inrichten. Een belangrijke voorwaarde is dat door gasten de anderhalve meter afstand kan worden gehouden.

Het inrichten van een groter terras in de openbare ruimte valt niet onder de bestaande terrasvergunningen. Om horecaondernemers te ondersteunen, geeft de gemeente nu waar mogelijk zoveel als het kan wel toestemming om het terras te verruimen. Horecaondernemers kunnen hun plan voor een ruimer terras indienen via gemeente@hardenberg.nl.

Deze toestemming geldt zolang de coronamaatregelen van kracht zijn. Andere afspraken uit het terrassenbeleid, zoals de sluitingstijden, blijven wel gelden.

Richtlijnen

In alle gevallen moeten de horecaondernemers voldoen aan de landelijke en regionale richtlijnen.  Een regionale werkgroep vanuit de Veiligheidsregio komt met een richtlijn 'Omgaan met terrassen'. Hierin staan adviezen en kaders over de inrichting, hygiĆ«ne en veiligheid.

Daarnaast zijn er een aantal lokale spelregels:

  • Hoewel de terrassen groter mogen zijn om de anderhalve meter afstand in acht te kunnen nemen, blijft het aantal stoelen gelijk aan de normale situatie.
  • Er moet voldoende ruimte overblijven voor bevoorrading en voor hulpdiensten.
  • Als het niet mogelijk is om voor de eigen gevel een ruimer terras in te richten, dan is het mogelijk om in goed overleg en met toestemming van de eigenaar/exploitant de openbare ruimte voor de gevels van andere panden te gebruiken.
  • Op het moment dat er weekmarkt is, is op deze plek een ruimer terras niet mogelijk.

Overzicht regelingen

Klik op de afbeelding voor de PDF-versie.

Overzicht met regelingen

Het Bedrijventeam helpt

Bent u ondernemer of zelfstandige in de gemeente Hardenberg? En heeft u vragen rondom het coronavirus? Mail het Bedrijventeam op ondernemen@hardenberg.nl.