Voor ondernemers

Als werkgever of (zelfstandige) ondernemer in de gemeente Hardenberg hebben de maatregelen rondom het coronavirus ook gevolgen voor u. Op deze pagina vindt u onder meer informatie over beschikbare regelingen en over maatregelen die u moet nemen. Heeft u een vraag? Stuur ons een e-mail op ondernemen@hardenberg.nl.

Hulp voor ondernemers

Bedrijven en zelfstandigen in Hardenberg kunnen met hun vragen over de maatregelen rondom het coronavirus terecht bij verschillende instanties.

Meer informatie voor Hulp voor ondernemers

Lokale regelingen

Om bedrijven en (zelfstandige) ondernemers tegemoet te komen, heeft de gemeente maatregelen genomen. Bekijk een overzicht van deze regelingen.

Meer informatie voor Lokale regelingen

Landelijke regelingen

Het kabinet heeft uitzonderlijke maatregelen genomen om banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor ondernemers op te vangen.

Meer informatie voor Landelijke regelingen

Coronacalculator

Met de coronacalculator ziet u welke regelingen op u van toepassing zijn. Ook krijgt u een indicatie van tegemoetkomingen die beschikbaar zijn.

Meer informatie voor Coronacalculator

Grotere terrassen mogelijk

Horecaondernemers mogen tijdelijk een groter terras inrichten. Voorwaarde is dat door gasten de anderhalve meter afstand kan worden gehouden.

Meer informatie voor Grotere terrassen mogelijk

Brandveilig gebruik gebouwen

Wilt u met uw organisatie of bedrijf rekening houden met de 1,5 meter afstand? Dan kan dit van invloed zijn op de brand- en vluchtveiligheid.

Meer informatie voor Brandveilig gebruik gebouwen

Gratis cursusaanbod

Zit u door de coronacrisis gedwongen thuis? Dan kunt u zich aanmelden voor het gratis online cursusaanbod van RegioOpleiders.

Meer informatie voor Gratis cursusaanbod

Tijdelijke standplaats horeca

Horeca-ondernemers die vanwege de landelijke maatregelen de deuren hebben moeten sluiten, krijgen de mogelijkheid om een tijdelijke standplaats in te richten.

Meer informatie voor Tijdelijke standplaats horeca

Verantwoord winkelen

Winkels en weekmarkten zijn verplicht om maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat bezoekers de veilige afstand van 1,5 kunnen houden.

Meer informatie voor Verantwoord winkelen

Vakantieparken en campings

Vakantieparken en (mini-)camping kunnen uitsluitend open blijven voor gasten als ze zich strikt houdt aan de landelijke en regionale maatregelen.

Meer informatie voor Vakantieparken en campings

Video update ondernemers

Om u als ondernemer op weg te helpen, zijn er in de gemeente Hardenberg adviseurs die u kunnen helpen en met u meedenken.

Meer informatie voor Video update ondernemers

Vermelding op Visit Hardenberg

Horeca en winkels in de gemeente die vanwege het coronavirus een aangepast aanbod hebben, krijgen een vermelding op de website Visit Hardenberg.

Meer informatie voor Vermelding op Visit Hardenberg

Actuele berichtgeving