Voor ondernemers

Als werkgever of (zelfstandige) ondernemer in de gemeente Hardenberg hebben de maatregelen rondom het coronavirus ook gevolgen voor u. Op deze pagina vindt u onder meer informatie over beschikbare regelingen en over maatregelen die u moet nemen. Heeft u een vraag? Stuur ons een e-mail op ondernemen@hardenberg.nl.

Hulp voor ondernemers

Bedrijven en zelfstandigen in Hardenberg kunnen met hun vragen over de maatregelen rondom het coronavirus terecht bij verschillende instanties.

Meer informatie

Lokale regelingen

Om bedrijven en (zelfstandige) ondernemers tegemoet te komen, heeft de gemeente maatregelen genomen. Bekijk een overzicht van deze regelingen.

Meer informatie

Landelijke regelingen

Het kabinet heeft uitzonderlijke maatregelen genomen om banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor ondernemers op te vangen.

Meer informatie

Coronacalculator

Met de coronacalculator ziet u welke regelingen op u van toepassing zijn. Ook krijgt u een indicatie van tegemoetkomingen die beschikbaar zijn.

Meer informatie

Vakantieparken en campings

Vakantieparken en (mini-)camping kunnen uitsluitend open blijven voor gasten als ze zich strikt houdt aan de landelijke en regionale maatregelen.

Meer informatie

Gratis cursusaanbod

Zit u door de coronacrisis gedwongen thuis? Dan kunt u zich aanmelden voor het gratis online cursusaanbod van RegioOpleiders.

Meer informatie

Verantwoord winkelen

Winkels en weekmarkten zijn verplicht om maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat bezoekers de veilige afstand van 1,5 kunnen houden.

Meer informatie

Tijdelijke standplaats horeca

Horeca-ondernemers die vanwege de landelijke maatregelen de deuren hebben moeten sluiten, krijgen de mogelijkheid om een tijdelijke standplaats in te richten.

Meer informatie

Video update ondernemers

Om u als ondernemer op weg te helpen, zijn er in de gemeente Hardenberg adviseurs die u kunnen helpen en met u meedenken.

Meer informatie

Actuele berichtgeving