Hulp bij geldproblemen

Bent u bezorgd over uw inkomen door de coronacrisis? De gemeente Hardenberg wil u graag helpen om te voorkomen dat u in de problemen komt.

Er zijn verschillende manieren waarop de gemeente u kan helpen. Op deze pagina leest u hier meer over.

Hebt u al een contactpersoon bij de gemeente? Dan kunt u deze rechtstreeks bellen of mailen.

Betalingsregeling gemeentelijke belastingen

Kunt u de gemeentelijke belastingen niet betalen? Dan kunt u uitstel van betaling aanvragen. Of een betaling in termijnen. Via de website van de gemeente kunt u dit eenvoudig online regelen.

Ook is soms kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen mogelijk. We kijken dan wel naar uw inkomen en vermogen.

Tijdelijke inkomensondersteuning

Als een deel van uw werk ophoudt door de coronacrisis, hebt u mogelijk recht op tijdelijke inkomensondersteuning. Hebt u een arbeidscontract. Dan kan uw werkgever bij de overheid hulp vragen om uw salaris te betalen. Als u zzp’er bent moet u dat zelf regelen. Mail naar ondernemen@hardenberg.nl voor de mogelijkheden.

Is uw flexcontract per direct beëindigd? Of zijn er nu geen uren in uw nul-urencontract? Maakt u zich zorgen of u hierdoor in de financiële problemen komt? Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden. De inkomensconsulenten van de gemeente denken graag met u mee. Stuur een mail naar inkomen@hardenberg.nl. Er wordt dan snel contact met u opgenomen. 

Als u echt werkloos wordt, meld u dan zo snel mogelijk bij het UWV.

Betalingsachterstand

Lukt het u door de omstandigheden even niet om de rekeningen te betalen? Dan kunt u ook contact opnemen met een consulent schulddienstverlening van de gemeente. Zij helpen u met het zoeken naar een oplossing om uw financiën weer op de rit te krijgen. Mail voor hulp naar schulddienstverlening@hardenberg.nl.

Schoolspullen nodig?

Nu de kinderen thuis hun schoolwerk moeten doen, kan dat lastig zijn als u geen geld hebt voor een laptop of iPad. Op www.samenvoorallekinderen.nl kunt u een aanvraag doen voor schoolspullen, Ook bijvoorbeeld een iPad of laptop. Er wordt gekeken naar uw inkomen. Is dat onder de 120% van de bijstandsnorm dan kunt u een vergoeding krijgen.

Ook als u al eerder een bijdrage hebt gekregen kunt u een aanvraag indienen. In deze tijd willen we u helpen waar we kunnen.

Publieksinformatienummer

Hebt u vragen over het coronavirus? Bel tussen 08.00 en 22.00 uur met het landelijke informatienummer: 0800 13 51.

Website Rijksoverheid

Het coronavirus heeft gevolgen voor onder meer het onderwijs, de kinderopvang, ondernemers, reizigers en het openbaar vervoer. Voor antwoorden op vragen kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid.

Website RIVM

Voor antwoorden op vragen over uw gezondheid en het voorkomen van besmetting door het virus kunt u terecht op de website van het RIVM.