Dienstverlening en bereikbaarheid

Medewerkers van de gemeente Hardenberg en Samen Doen werken waar dat kan thuis. In het gemeentehuis werken we met een minimale ambtelijke bezetting. Hierdoor kan het zijn dat onze dienstverlening anders is dan u van ons gewend bent. Of het duurt iets langer voordat u een reactie van ons krijgt.

De gemeente Hardenberg is en blijft telefonisch bereikbaar. U kunt ons bellen op 14 0523. U kunt uw vraag ook stellen via chat, WhatsAppFacebookTwitter. Of u kunt ons online een bericht sturen.

De Publieksbalie in De Baron in Dedemsvaart is voorlopig gesloten.

Inloopuren van Samen Doen komen te vervallen

Huisbezoeken die niet noodzakelijk zijn, gaan niet door. In overleg bekijken we of we met u kunnen bellen.

Zwembaden en theater

Theater De Voorveghter is voorlopig nog gesloten.

Zwembad De Kiefer in Dedemsvaart en zwembad De Slag in Hardenberg zijn beperkt open. De openingstijden zijn aangepast en het aantal zwemmers is beperkt. Kijk voor actuele informatie en openingstijden op:

Wilt u banen zwemmen? Bel dan naar 0523 610 123 (De Kiefer) of 0523 289 465 (De Slag) om u in te schrijven.

Documenten of archiefstukken inzien

Het inzien van documenten zoals aangevraagde/verleende omgevingsvergunningen, bestemmingsplannen of archiefstukken gaat voorlopig als volgt: 

  • U kunt documenten uitsluitend op afspraak inzien. Voor een afspraak belt u met 14 023. Onze medewerkers vragen u dan of het inzien van de stukken strikt noodzakelijk is, of dat er wellicht andere mogelijkheden zijn.
  • Veel documenten zijn ook digitaal in te zien.
  • Actuele bestemmingsplannen en wijzigingsplannen zijn digitaal in te zien. Ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.
  • Als u een afspraak hebt voor het inzien van stukken, leggen wij de stukken voor u klaar. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is er geen medewerker van de gemeente Hardenberg aanwezig.
  • Wilt u kleine dossiers inzien? Dan vragen wij u ook om hierover contact met ons op te nemen. Wij sturen u deze dan kosteloos toe. 

Zienswijzen, bezwaar of beroep
U dient zienswijzen, bezwaar of beroep schriftelijk in zoals in de bekendmaking is aangegeven.

Bijeenkomsten die de gemeente Hardenberg organiseert

Publieksbijeenkomsten die de gemeente Hardenberg organiseert, zoals informatiebijeenkomsten of inloopbijeenkomsten, gaan zolang de landelijke maatregelen gelden niet door.

Andere bijeenkomsten en evenementen

Alle evenementen met een vergunnings- en meldplicht worden verboden tot 1 september 2020. Dat geldt ook voor evenementen waar minder dan 100 mensen aanwezig zijn. Organisatoren van evenementen in de gemeente Hardenberg zijn hierover door medewerkers van de gemeente ge├»nformeerd. 

Het is op dit moment niet te voorzien of de maatregel ook na 1 september worden verlengd. Het advies aan organisatoren van evenementen die van plan zijn hun evenement op een later tijdstip door te laten gaan, is om de landelijke berichtgeving in de gaten te houden.

Organisatoren die al een factuur hebben gehad en betaald voor de kosten (leges) van de evenementenvergunning ontvangen betaalde legeskosten zo snel mogelijk terug van de gemeente. Als men een aanvraag indient voor een evenement op een later tijdstip dit jaar of volgend jaar, dan worden de legeskosten opnieuw in rekening gebracht. 

Huwelijken en geregistreerd partnerschappen

Voor de voltrekking van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap gelden de volgende maatregelen:

  • Huwelijken en geregistreerd partnerschappen worden alleen voltrokken in het gemeentehuis van Hardenberg.
  • Bij een kosteloze ceremonie mogen maximaal 6 personen aanwezig zijn. Dit zijn het bruidspaar/de geregistreerde partners en vier getuigen.
  • Bij een betaalde ceremonie mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn.
  • De voltrekking gaat alleen door als de hygi├źnemaatregelen ter bestrijding van het coronavirus opgevolgd worden en men 1,5 meter afstand van elkaar houdt.

Lees de actuele regels op de website van de Rijksoverheid.

Wijzigen of annuleren
Wilt u de voltrekking annuleren? Dan worden de kosten die u hebt betaald aan u teruggestort. Wilt u de voltrekking uitstellen of wijzigen? In overleg met u kijken we of u bij moet betalen, of geld terugkrijgt.

Let op: houd u er rekening mee dat door het coronavirus andere voorwaarden gelden. Informeer hier vooraf naar op telefoonnummer 14 0523.

Voorlopig geen bezoeken aan 50- of 60-jarige bruidsparen

Echtparen die 50 of 60 jaar getrouwd zijn, krijgen normaal gesproken bezoek van een wethouder (50-jarig huwelijk) of de burgemeester (60-jarig huwelijk). Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gaan deze bezoeken voorlopig niet door. In plaats daarvan sturen burgemeester en wethouders de jubilerende echtparen een felicitatiebrief.

Wij geven u geen hand

Uit voorzorg geven medewerkers van de gemeente u geen hand. Wij vragen hiervoor om uw begrip.

Publieksinformatienummer

Hebt u vragen over het coronavirus? Bel tussen 08.00 en 22.00 uur met het landelijke informatienummer: 0800 13 51.

Website Rijksoverheid

Het coronavirus heeft gevolgen voor onder meer het onderwijs, de kinderopvang, ondernemers, reizigers en het openbaar vervoer. Voor antwoorden op vragen kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid.

Website RIVM

Voor antwoorden op vragen over uw gezondheid en het voorkomen van besmetting door het virus kunt u terecht op de website van het RIVM.