Dienstverlening en bereikbaarheid

Medewerkers van de gemeente Hardenberg en Samen Doen werken waar dat kan thuis. In het gemeentehuis werken we met een minimale ambtelijke bezetting. Hierdoor kan het zijn dat onze dienstverlening anders is dan u van ons gewend bent. Of het duurt iets langer voordat u een reactie van ons krijgt.

De gemeente Hardenberg is en blijft telefonisch bereikbaar. U kunt ons bellen op 14 0523. U kunt uw vraag ook stellen via chat, WhatsAppFacebookTwitter. Of u kunt ons online een bericht sturen.

Publieksbalies in Hardenberg en Dedemsvaart

Bij de Publieksbalie in Hardenberg kunt u op afspraak terecht.

De Publieksbalie in De Baron in Dedemsvaart is op dit moment gesloten.

Inloopuren van Samen Doen komen te vervallen

Huisbezoeken die niet noodzakelijk zijn, gaan niet door. In overleg bekijken we of we met u kunnen bellen.

Zwembaden en theater

Theater De Voorveghter is voorlopig nog gesloten.

Zwembad De Kiefer in Dedemsvaart en zwembad De Slag in Hardenberg zijn tijdens de lockdown vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari gesloten. Kijk voor actuele informatie op:

Documenten of archiefstukken inzien

Het inzien van documenten zoals aangevraagde/verleende omgevingsvergunningen, bestemmingsplannen of archiefstukken gaat voorlopig als volgt: 

  • U kunt documenten uitsluitend op afspraak inzien. Voor een afspraak belt u met 14 023. Onze medewerkers vragen u dan of het inzien van de stukken strikt noodzakelijk is, of dat er wellicht andere mogelijkheden zijn.
  • Veel documenten zijn ook digitaal in te zien.
  • Actuele bestemmingsplannen en wijzigingsplannen zijn digitaal in te zien. Ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.
  • Als u een afspraak hebt voor het inzien van stukken, leggen wij de stukken voor u klaar. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is er geen medewerker van de gemeente Hardenberg aanwezig.
  • Wilt u kleine dossiers inzien? Dan vragen wij u ook om hierover contact met ons op te nemen. Wij sturen u deze dan kosteloos toe. 

Zienswijzen, bezwaar of beroep
U dient zienswijzen, bezwaar of beroep schriftelijk in zoals in de bekendmaking is aangegeven.

Bijeenkomsten die de gemeente Hardenberg organiseert

Publieksbijeenkomsten die de gemeente Hardenberg organiseert, zoals informatiebijeenkomsten of inloopbijeenkomsten, gaan zolang de landelijke maatregelen gelden niet door.

Voorlopig geen bezoeken aan 50- of 60-jarige bruidsparen

Echtparen die 50 of 60 jaar getrouwd zijn, krijgen normaal gesproken bezoek van een wethouder (50-jarig huwelijk) of de burgemeester (60-jarig huwelijk). Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gaan deze bezoeken voorlopig niet door. In plaats daarvan sturen burgemeester en wethouders de jubilerende echtparen een felicitatiebrief.

Wij geven u geen hand

Uit voorzorg geven medewerkers van de gemeente u geen hand. Wij vragen hiervoor om uw begrip.

Publieksinformatienummer

Hebt u vragen over het coronavirus? Bel tussen 08.00 en 22.00 uur met het landelijke informatienummer: 0800 13 51.

Website Rijksoverheid

Het coronavirus heeft gevolgen voor onder meer het onderwijs, de kinderopvang, ondernemers, reizigers en het openbaar vervoer. Voor antwoorden op vragen kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid.

Website RIVM

Voor antwoorden op vragen over uw gezondheid en het voorkomen van besmetting door het virus kunt u terecht op de website van het RIVM.