Landelijke en regionale maatregelen

Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor Nederland. Organisaties werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken.

Op deze website van de Rijksoverheid vindt u actuele informatie.

Lokale en regionale maatregelen

Noodverordening
Voor de gemeente Hardenberg is een noodverordening COVID-19 van kracht. De meest actuele noodverordening leest u op de website van Veiligheidsregio IJsselland. Politie en gemeente kunnen door  deze noodverordening makkelijker optreden bij overtreding van maatregelen vanwege het coronavirus.

Sluiting skatebaan in Hardenberg
De skatebaan in het Kruserbrinkpark aan de Gramsbergerweg in Hardenberg is gesloten. Naar verwachting duurt de sluiting zolang er sprake is van een gedeeltelijke lockdown. Lees meer via onderstaand document.

Doorstroomlocaties
Locaties waar mensen voornamelijk lopend iets beleven zijn doorstroomlocaties. Zoals musea, bibliotheken, monumenten en pretparken. Wij hanteren de norm van 1 persoon per 5m2 aan beschikbare verblijfsruimte. Organisaties berekenen zelf wat het maximum aantal bezoekers tegelijkertijd mag zijn.

Landelijke maatregelen

Om de kans op grote drukte en het aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken, gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur verscherpte maatregelen. Deze landelijke maatregelen zijn in elk geval voor drie weken van kracht. Hiermee moet de verdere verspreiding van het coronavirus tegen worden gaan. Zonder de samenleving en de economie op slot te doen.

Lees meer over de nieuwe maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Hebt u vragen?
Gaat u op reis of op vakantie? Wilt u zich laten testen? Of hebt u vragen over het openbaar vervoer, de zorg of de kinderopvang? Ga voor alle actuele landelijke informatie naar de website van de Rijksoverheid.

Publieksinformatienummer

Hebt u vragen over het coronavirus? Bel tussen 08.00 en 22.00 uur met het landelijke informatienummer: 0800 13 51.

Website Rijksoverheid

Het coronavirus heeft gevolgen voor onder meer het onderwijs, de kinderopvang, ondernemers, reizigers en het openbaar vervoer. Voor antwoorden op vragen kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid.

Website RIVM

Voor antwoorden op vragen over uw gezondheid en het voorkomen van besmetting door het virus kunt u terecht op de website van het RIVM.