Brede school

Een Brede School is meer dan een school. Het is een samenwerkingsverband tussen voorzieningen in een wijk of dorp dat zich richt op kinderen en hun ouders. Gezamenlijk worden er activiteiten aangeboden.

Dat zijn activiteiten op het gebied van onderwijs, zorg, welzijn, opvang en vrijetijdsbesteding. Zo ontstaat er in die wijk een samenhangend pakket van onderwijs, voor- en naschoolse opvang en activiteiten op het gebied van sport en cultuur. Daarnaast biedt een Brede School begeleiding van leerlingen die extra zorg nodig hebben van bijvoorbeeld het Centrum voor Jeugd en Gezin. Brede Schoolontwikkeling draagt ook bij aan de leefbaarheid en sociale cohesie in een wijk.

Scholen
De gemeente zet vooral in op de onderwijskansenscholen. De andere scholen in de buurt kunnen meeliften met de activiteiten in de naschoolse tijd. Na de geslaagde pilots in Heemse en Marslanden wordt de brede schoolontwikkeling nu uitgerold in Dedemsvaart, Lutten, Schuinesloot, Bergentheim, Kloosterhaar en De Krim. Voor de toekomst staan ook Baalder, Sibculo en Slagharen op de rol.

De keuze voor onderwijskansenscholen sluit goed aan bij de doelen van de Brede School: optimale leerkansen voor de leerlingen, goede leerlingenzorg, goede samenwerking tussen scholen onderling en goede samenwerking tussen scholen en andere partners zoals peuterspeelzaal, sportvereniging en kinderopvang.

Afspraak maken

Een product of dienst aanvragen? De medewerkers van de Publieksdienst helpen u graag. Maak voor uw bezoek eerst online een afspraak.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.